A PPKE támogatja a nagycsaládosok gyermekeinek tanulmányait 2013. február 22.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem együttműködési megállapodást írt alá. Az egyetem támogatja a nagycsaládokban felnőtt diákok felsőfokú tanulmányait.

2013. február 22-én együttműködési megállapodás született a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete között. A megállapodást a PPKE részéről Szuromi Szabolcs rektor, a NOE részéről Székely Hajnalka elnök írta alá. A támogatás célja, hogy a nagycsaládokban felnövekvő gyermekek felsőfokú tanulmányait megkönnyítse.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem az önköltséges képzési formában tanuló, NOE tag-családok tagjai számára a rájuk irányadó önköltség 20 százalékának megfelelő összegű ösztöndíjat biztosít, amennyiben a jelentkezők a felvételi eljárásban legalább 400 pontot elérve, a PPKE bármely alap- vagy osztatlan képzési szakán, nappali tagozaton önköltséges képzésre nyernek felvételt. A második félévtől kezdve az ösztöndíj elnyerésének feltétele, hogy a hallgató tanulmányi eredménye elérje a 4,00-ás szintet. A juttatást legfeljebb a normál képzési időtartama alatt kaphatja a diák.

x