A versenyjogi ügyvédkedés rejtelmei 2018. október 25.

A Versenyjogi Klub vendége volt Fejes Gábor ügyvéd, az Oppenheim Ügyvédi Iroda partnere.

A Versenyjogi Klub vendége volt Fejes Gábor ügyvéd, az Oppenheim Ügyvédi Iroda partnere. Az érdeklődő diákok és tanárok a versenyjogi ügyvédkedés rejtelmeiről hallhattak izgalmas beszámolót: a versenyhivatal első komoly kartell vizsgálatairól, a milliárdos bírságok üzenet értékéről, egy költözés során elveszett, bizonyítékokat tartalmazó jegyzetfüzet miatt kiszabott eljárási bírságról. Fejes ügyvéd úr felelevenítette az egyetem utáni első éveket, ide értve a pályafutását meghatározó leuveni tanulmányokat és brüsszeli munkáit.
A Versenyjogi Klub előző találkozóján a Gazdasági Versenyhivatalban jártunk, ahol Horváth Botond, karunk alumnusa és PhD hallgatója, egyben a Kartell Iroda vezetője mutatta be a diákoknak a GVH működését, a titkolt kartellek feltárásának izgalmas kérdéseit. A diákok mobil telefonos szavazó applikációval ellenőrizhették versenyjogi ismereteiket is.
A Versenyjogi Klub novemberi alkalmain a hazai versenyjogi élet további szereplőivel, bírókkal, ügyvédekkel, versenyhivatali tisztviselőkkel szervezünk kötetlen beszélgetéseket. A pázmányos szellemiségű oktató-diák kapcsolatokba illeszkedve, célunk tantermi kerteken túl is megmutatni az élő jogot, illetve a jogalkalmazás emberi dimenzióját.

x