Gólyanapok - beszámoló 2019. szeptember 10.

Szeptember 5-6-án tartottuk a Gólyanapokat.

A hallgatói szervezetek nagy szeretettel várták a gólyákat a nap elején.

Az elsőéveseket Dr. Szabó István dékán úr köszöntötte Dr. Varga Zs. András prodékán úr társaságában. Ezután Alessandro Caprioli atya is üdvözölte az új hallgatókat. 

Főtisztelendő Kuminetz Géza rektor atya is meglátogatta a gólyákat, sikeres tanulmányokat kívánva nekik, hangsúlyozva előttük az egyetem katolikus jellegét, s azt, hogy hivatásuk szellemében

ne pusztán a jog, hanem az igazság megismerésére is törekedjenek.

A hallgatói szervezetek is bemutatkoztak és elmondták a legfontosabb tudnivalókat.

Az elsőévesek kerekasztal beszélgetésen vettek részt a hivatásrendek képviselőivel.

  • A bírói hivatásrendet Dr. Molnár Gábor,
  • a köztisztviselői hivatást dr. Szilágyi Demeter,
  • az ügyészi hivatásrendet Dr. Ott István,
  • az ügyvédi hivatást Dr. Patyi Gergely képviselte.

A beszélgetést dr. Görög Dóra doktoranda, megbízott oktató vezette. Ezt követően már kisebb csoportokban folytatták a beszélgetést a hivatásrendekről.


A nap folyamán a hallgatói szervezetekkel is meg lehetett ismerkedni, majd Dr. Akpinar Szelim a BRFK életvédelmi osztály nyomozója tartott nagy népszerűségnek örvendő interaktív előadást ,,Nyomozzunk együtt!" címmel, amely alatt a hallgatók okostelefonjaik segítségével segíthették a nyomozást.


A nap végén a gólyák a Tuturcsoportjukban oktatókkal kiegészülve beszélgethettek az elkövetkezendő évek rejtelmeiről. Az első napot néptáncbemutató megtekintésével zárták a hallgatók.


A második nap különös izgalmakat rejtett, hiszen a gólyáknak bele kellett rázódniuk a kreditgyűjtés rendszerébe.

Természetesen, ez még játékos formában történt csak, a város különböző pontjain akadályokat kellett leküzdeniük vagy feladatokat kellett megoldaniuk ahhoz, hogy az utolsó lépéseket is megtegyék ahhoz, hogy elkezdhessék a JÁK-os tanévet.

 A játékos kihívások után a Margitszigeten kötetlen beszélgetés és sportolás keretében volt lehetőség még jobban megismerkedni.

Köszönjük a hallgatói szervezetek áldozatos munkáját, amely által a gólyák lehetőséget kaptak arra, hogy elkezdjék a beilleszkedést a Pázmány jogi karos közösségébe!

(Fotók: PPKE VM Stúdió és hallgatói szervezetek)

x