Kenyai elménybeszámoló 2018. november 14.

Neubauer Sándor, karunk hallgatója Kenyában volt ösztöndíjas, a Strathmore Egyetem jogi karán.

"Miért épp Kenya? Ez volt az a kérdés amit mindenki megkérdezett, amikor eldöntöttem, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Strathmore Egyetem közötti partnerkapcsolatnak köszönhetően jelentkezek az ösztöndíjas lehetőségre. Mindig is érdekelt Afrika, a kultúra, a gyarmati múlt és végül a kíváncsiságom arra vezetett, hogy belevágtam ebbe az életre szóló élménybe.

 

Strathmore Egyetem jogi karán az első és egyetlen cserediák voltam. Azért írok múlt időben, mert az egyetemi félév július elejétől október végéig tartott. Az oktatási színvonal nagyon magas, a folyamatos csoportmunkák és beadandók egy igazán baráti és közvetlen környezetet alakítanak ki a diákok és az oktatók között. A félév során összesen nyolc tárgyam volt, amelynek egy része kenyai másik része pedig nemzetközi joggal foglalkozott. Érdekes volt látni, a magyartól eltérő jogrendszer működését és belepillantani a gondolkodásmenetébe is.

Jelenleg Burában a Szent József Gyermekotthonban végzek önkéntes tevékenységet három héten keresztül.
Turistaként azt gondolom, bizonyos szintig meg lehet ismerni egy országot néhány nap alatt, azonban ez Kenyával nem így van. Annyira sokrétű és különleges, hogy a kint töltött öt hónap alatt is folyamatosan olyan új hatások érnek, amiket azt hittem, hogy már tudok és hozzászoktam, azonban ez nem így van...
Olykor nehéz és kihívásokkal teli volt ez az öt hónap, azonban nem bántam meg, hogy jelentkeztem, mivel ezeket a kalandokat csak akkor lehet igazán átérezni és megtapasztalni, ha valaki ténylegesen átéli."

x