Nyílt napokat tartottunk 2017. január 30.

„Mindenkinek megvan a helye a világban.”

Nagy érdeklődés kísérte a Jogi Kar decemberi és januári nyílt napját, amikor is délelőtt az érdeklődők megtöltötték az E1-es előadót. Mindkét alkalommal közel 300 diák élt a lehetőséggel, hogy személyesen tapasztalatokat szerezzen, és pontosabb képet alkosson a Pázmány Péter Katolikus Egyetemről.

A két nyílt nap programja nagyrészt megegyezett, először a Kar vezetése ismertette meg az összegyűlt hallgatóságot az Egyetemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal.

Karunk új dékánja köszöntette a megjelenteket.

Schanda Balázs dékánhelyettes úr azt hangsúlyozta, hogy mindenki számára ki van jelöve valamilyen hivatás, az igazi feladat pedig most az a fiatalok számára, hogy ezt a hivatást megtalálják. Azoknak ajánlja a Jogi Kart, akik jogászok szeretnének lenni, vagy azoknak, akik még nem tudják, mit is tanuljanak.

Ezt követően Pogácsás Anett kari TDK titkár arról számolt be, milyen külföldi ösztöndíj lehetőségek vannak a Karon a Kutatásszervezési és Külügyi Iroda szervezésében, és ezek milyen előnnyel járnak a diákok számára. Kiemelte az Idegen Nyelvi Lektorátus szerepét is, amely közreműködésével a harmadik félévtől ingyenes szaknyelvi oktatásban részesülhetnek a hallgatók.

A DPR referenseitől megtudhatták az érdeklődők, hogy milyen kiváló eséllyel lehet a JÁK-on szerzett diplomával elhelyezkedni a későbbiekben a munkaerő piacon.

Ezt követően a Diákhitel Zrt. munkatársa, Nagy Zoltán szakértő-tanácsadó felhívta a figyelmet a felsőoktatásban eltöltött évek anyagi terheire és ismertette a diákhitel konstrukciókat.

Sergő András, a Karrier Iroda vezetője a januári nyílt napon mutatta be az iroda működését.

A rövid felszólalásokat Bóta Berill a Hallgatói Önkormányzat elnök zárta, aki bemutatta néhány szóval a szervezetet.

Nagy sikere volt az előadások után következő tanszéki rendezvényeknek is. A Versenyjogi tanszék szervezésében, a decemberi nyílt napon Szilágyi Pál docens úr a „Fogolydilemma” rejtelmeivel ismertette meg a diákokat. Mindkét alkalommal a Heller Farkas Közgazdaságtudományi Intézet Szalay Ákos docens úr előadásában a „Mire való a jog a közgazdászok szerint – avagy miért jobb sport a jégkorong, mint a foci?” című kérdésre adta meg a választ. A Magánjogi és Kereskedelmi Jogi Tanszék képviseletében Landi Balázs docens úr tartott előadást „Itt születned, élned és meghalnod is tudni kell” címmel.

A Munkajogi Tanszék képviseletében Kártyás Gábor adjunktus úr „Szociopoly” címmel egy társasjátékra hívta az érdeklődőket.

A délelőttöt az Egyetem épületének körbejárása zárta, a Hallgatói Önkormányzat segítette az eligazodást a Jogi Kar szövevényes folyosóin.

 

x