Pázmány Futsal 2019. július 30.

Rimay István, a csapat edzője beszámol a futsal csapat 2018/19-es eredményeiről.

 A futsal csapat tagjai is elnyerték a Sienai Szent Bernardin őszi ösztöndíját. Az alábbi leírásból kiderül, hogy megérdemelték.


Csapatunk a tavalyi év után egy igen nagy átalakuláson ment keresztül, hiszen több meghatározó játékosunk abszolvált vagy sikeres záróvizsgát tett, illetőleg néhányan munkájuk és az utolsó év adta nehézségek miatt nem vállalták a szereplést.

Megfiatalodott csapatunk ennek ellenére a legnagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a szezon küzdelmeibe.

Pázmány Sportnap

Rögtön az első megmérettetésen kiderült, hogy rengeteg tennivalónk lesz a szezon során, bár ezt inkább játékunk, mint az eredmények igazolták, hiszen kapott gól nélkül minden meccsen győzedelmeskedve sikerült egy igen foghíjas társasággal is megnyerni a kupát (sorozatban 3. alkalommal). Először játszhattunk gyönyörű új mezgarnitúránkban, amely még az előző tanévi sportmarketingből lett rendelve, de sajnos csak nyárra készült el. Bemelegítésnek tökéletes volt ez a megmérettetés.

MEFOB

A MEFOB küzdelmei igen nehézkesek voltak idén a csapat számára, hiszen 3 fős csoportokban kellett oda-vissza vágós rendszerben lejátszani a mérkőzéseket. Sajnos a mi Szentkirályi utcai termünk nem alkalmas ilyen mérkőzések lebonyolítására, ezért gyakorlatilag ki voltunk szolgáltatva annak az egy egyetemnek, akinek van terme. Jelen esetben ez a Testnevelési Egyetem volt. Mellettük nagy riválisunkkal a Corvinusszal kellett megmérkőznünk a továbbjutásért. Minden meccsen vezettünk, de az elképesztő időpontok miatt fél kerettel és kezdőkapusunk nélkül kellett lejátszanunk a mérkőzéseket. Sajnos így végül egy győzelemmel és 3 egygólos vereséggel zártuk a csoportot. 

Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Sorozatban 4. alkalommal kaptunk meghívást erre a fantasztikus és egészen egyedülálló tornára, ahová legnagyobb örömünkre sok határon túli magyar csapat is eljutott. Úgy gondolom az is mutatja munkánk nívóját, hogy minden évben meghívásos alapon részt vehetünk ezen a megmérettetésen.
A verseny az elővizsga időszak idején volt, ez nehezítő körülmény volt, de a csapat magja ezúttal is jelen volt, és teljes erővel vetettük bele magunkat a küzdelmekbe. Talán az egyik legerősebb csoportból sikerült 1. helyezettként továbbjutnunk, majd másnap folytattuk a jó szériát és még egy csapatot legyőztünk ezúttal már az egyenes kieséses rendszerben. A legjobb 4 közé jutásért az NB1-es futsalosokkal is megerősített ELTE – BEAC gárdájával kerültünk össze, akik remek játékkal megleptek minket és 2-0 arányban elhúztak a félidőben. A csapat tartását mutatja, hogy félidőben a fejekben rendet téve új erőre kapott a társaság és ellentmondást nem tűrő játékkal, 

Fehér Márk káprázatos cseleivel és megindulásaival 3 perccel a vége előtt már Somogyi Ádám 2-2re mentette az állást egy szemfüles góllal.

A végén az ELTE egy véleményes szabadrúgást kapott, amelyet középre belőve kétszer megpattanva, végül a mi játékosunk lábáról sikerült a kapunkba juttatni és ezzel ők jutottak tovább. Mi pedig -immáron 3. alkalommal az 5. helyet szereztük meg a 24 csapatos tornán. Ez is igen szép eredmény.

Az egész Kárpát-medence 5. legjobb egyetemi csapata, egy kizárólag a JÁK hallgatóiból álló csapat.

 

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

Talán számunkra (és a többi pesti egyetem számára is) a legnagyobb presztízzsel bíró verseny, amely megköveteli a sportszervezeti hátteret, sportorvosi kartonokat és igazolt játékosállományt. In medias res kezdődött a bajnokság, hiszen rögtön nagy riválisunkkal a tavalyi döntő visszavágóján a BME csapatával játszottuk az első meccset, ahol szerencsés találatokkal, de jobbnak bizonyultak nálunk egy hajszállal. Gyorsan fel kellett ébredni, hiszen óriási harc árán lehetett csak elérni a Final 4-t. A 2. mérkőzésünkön az NKE csapatát vertük egészen parádés játékkal, Somogyi Ádám mesterhármasával 5-1 arányban. Innentől nem volt kérdés, a fontosabb meccseket hozta a csapat (SOTE, ELTE BEAC) és

bejutott a FINAL 4-ba.

Kiemelném Török Balázs gólerősségét,aki defenzívebb játékstílusa ellenére rendre kiváló ütemben érkezett az ellenfél kapuja elé és 6 gólt szerzett a csoportmeccseken.

Talán kicsit elkerült a szerencse, hiszen a sorsolás miatt ott is a BME gárdáját kaptuk, akik az NB1-ből is megerősítve érkeztek a döntőre. Óriási csatát vívtunk, ám ők szerezték meg a vezetést, de Petricskó Márton hatalmas góljával egyenlítettünk. Ám a végjátékban a BME bizonyult jobbnak, akik egyik (NB1es) kiválóságuk Fazekas Bálint elképesztő szólója után megszerezték a győztes gólt és így döntőbe jutottak.

Ezek után szinte azonnal el kellett kezdeni 3. helyért a mérkőzést, ahol a szintén lelkileg teljesen kimerült, az elődöntőt büntetőpárbajban elbukó Semmelweis volt az ellenfél, rá is nyomta a bélyegét a két csapat lelkiállapota a találkozóra, de mi sem bizonyítja jobban a fiúk tartását, hogy felülkerekedtek a szomorúságon és megnyerték a bronzcsatát 3-1 arányban. Kiváló játékot mutatott egész nap, főleg a bronzmérkőzésen szerzett szólógólja miatt és elnyűhetetlen lelkesedésének köszönhetően 

Homoki Márton lett a torna legjobb játékosa.

Érezhető volt a szomorúság a csapaton, de azt gondolom, hogy ezen a szinten játszani olyan csapatok ellen, akik Futsal NB2- NB1-es rutinnal, több edzéssel, rengeteg mérkőzéssel a lábukban érkeznek, igazán hatalmas szívről tesz tanúbizonyságot. Rettentően büszke vagyok a fiúkra és nem győzöm megköszönni a sok szurkolónak, akik végig óriási hangerőn buzdították a csapatot.

Együtt dobogott a JÁK szíve ezen a napon.

 

Jurista Kupa

Egy várva várt esemény, ami több, mint sport.

Nem túlzok, ha azt mondom, esélyesként indultunk neki ennek a kupának és ennek megfelelően igyekeztünk visszaszorítani a szórakozás részét a férfi munka elvégzéséig. Nem mehetek el amellett, hogy micsoda támogatást kaptunk, a lelátó tömve volt a szurkolóinkkal és véget nem érő skandálással segítettek át bennünket a holtpontokon. Ennek megfelelően kezdtük a tornát és a csoportban mindhárom ellenfelünket legyőztük.

Pázmány 2-0 Károli; Pázmány 3-0 Szeged; Pázmány 3-0 Győr

Az esti közös kártyázás és sörözés után egy kiadós alvás következett és reggel már az elődöntő várt a csapatra az igen harapós és helyenként elég agresszív játékot hozó Pécs ellen. A vezetést hamar megszereztük, ám Simonfi Tamás kapusunk kicsit izgalmassá téve a mérkőzést elnézett egy ívelt labdát. A pillanatnyi üzemzavar miatt sem estünk kétségbe és nem kellett sok időnek eltelnie, hogy megszerezzük a 2. és egyben győztes találatot is.

Nagy várakozással néztük a másik elődöntőt és fejben már készültünk legősibb riválisunk, az ELTE ÁJK elleni döntőre. A Szeged szimpatikus csapata azonan nem így gondolta ezt, és nem adta meg az alkalmat, hogy egymás utáni 5. évben is „laposra" verhessük az ELTÉt, 1-0 arányban győzedelmeskedtek a Tisza-partiak.

Így nem maradt más, mint megismételni a csoportküzdelmek alatt látottakat és újra jó játékkal legyőzni Szegedet. A döntő gólt idei egyik gólfelelősünk Somogyi Ádám szerezte. A mérkőzést sajnos félbeszakította egy szerencsétlen sérülés szegedi oldalon, nem is tudtak a csapatok felpörögni, Simonfi Tamásnak kellett egy-két védést bemutatni, de az igazán nagy helyzeteket mi hagytuk ki, izgalmassá téve a mérkőzés végét. Azonban a Szeged igazi gólhelyzetig nem jutott, így

Jurista kupa győztes lett a Pázmány Futsal, 

és Simonfi Tamás a torna legjobb kapusa címet hozta el.

Ezzel keretbe foglaltuk ezt az igen szép szezont szurkolóink legnagyobb örömére.

Közösségünk

Talán minden itt felsorolt eredménynél fontosabb az az összefogás, ami a csapattagokat jellemezte, legyen szó bármiről a sporton át a baráti összejöveteleken keresztül a tanulásig.
Ezzel szorosan összefügg a többi hallgatói szervezettel történő együttműködés is, hiszen úgy érzem a HÖK-TUTOR-FUTSAL trió igazi egységben dolgozott a közös sikerekért.
Azt hiszem,

a csapat és a köré épült közösségékes példája annak, miről szól vagy szólhat egy egyetem, ha többen azon dolgoznak, hogy értéket teremtsenek.

Igazi egyéniségek, csibészek ezek a fiúk, olykor nagyszájú, de a mérkőzés napjain (ide teszem a vizsgákat is...) és a felkészülés során odateszik magukat. Büntetőjogból szép jegyeket kapnak munkájukért, a sportban pedig idén a következőket:

Pázmány Sportnap 1.hely
Mefob csoportkör
KEK 5. hely
BEFB 3. hely
Jurista Kupa 1. hely

A fotók egy részének forrása: elteonline.hu 

A csapat tagjai:
 • Dr. Bálizs Gergő (kapus és régi csapatkapitány)
 • Simonfi Tamás (kapus)
 • Petricskó Márton – csapatkapitány
 • Bagdy Márk
 • Ecker Zalán
 • Fehér Márk
 • Gráfel Vilmos
 • Homoki Márton
 • Lugosi Vilmos
 • Maruzs Bence
 • Pápai Patrik
 • Soha Bálint
 • Somogyi Ádám
 • Stock Szabolcs
 • Tivadar Attila
 • Tóth Olivér
 • Török Balázs

és feltörekvő ifjoncaink:

 • Baumgartner Dávid
 • Ferenc Viktor
 • Dékány Tamás

 

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

x