Pázmányos siker a jogesetmegoldó versenyen 2014. május 6.

Egy első és két harmadik helyet is elhoztak diákjaink az Egyetemünkön megrendezett VI. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Versenyen.

Április 30-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar rendezte a VI. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Versenyt, amelyen Mészáros Balázs és Németi R. Máté első illetve harmadik helyett szerzett, a PPKE csapata pedig az Activity harmadik helyén végzett, így Karunk ismét elhódította a vándorkupát.

A Kúria egykori és jelenlegi bíráiból alakult, Wellmann György, Solt Pál és Nagy László Csaba urak alkotta zsűri úgy ítélte meg, hogy mindkét versenyzőnk helyezést érdemel.

A karok közti nemes versengés legutóbbi győzelméhez hozzátartozik, hogy tanszékünk áldozatos és szorgalmas tanára, dr. Pogácsás Anett anyai szabadsága ellenére rengeteg időt és energiát szánt a felkészülésre és a verseny méltó lebonyolításának az előkészítésére. A felkészülésben segített dr. Boronkay Miklós és a verseny sikeres és magas szintű lebonyolítása nem valósulhatott volna meg Pogácsás tanárnő vezetése alatt tevékenykedő dr. Molnár Sarolta és dr. Ujhelyi Dávid, valamint Kovács Krisztián áldozatos munkája nélkül, akiknek szintén köszönet jár.

 

Eredmények:

I. JOGESETMEGOLDÓ VERSENY

Felperesi pozíció:
I. helyezett: Mészáros Balázs (PPKE)
II. helyezett: Lehoczki Boglárka (ELTE)
III. helyezett: Németi R. Máté (PPKE)

Alperesi pozíció:
I. helyezett: Majoros Tünde (ME)
II. helyezett: Pálvölgyi Enikő (DE)
III. helyezett: Bartóki Attila (SZTE)

II. ACTIVITY

I. helyezett: SZTE csapata (Tamás Csaba, Tóth Judit, Nusser Barbara)
II. helyezett: ELTE csapata (Lehoczki Boglárka, Kuslits Katalin és Frigyes Dalma)
III. helyezett: PPKE csapata (Mészáros Balázs, Marangon Ágnes, Héger Melinda)

 

Gratulálunk a díjak nyerteseinek!

x