Pázmányos sikerek a Jurista kupán 2019. május 6.

2019. április 26-28. között egyetemünk részt vett a II. Jurista kupán, Győrben. Hallgatóink egyetemünk szellemiségéhez méltóan képviseltették magukat, mind sportolóként, mind szurkolóként.

A Jurista kupa lebonyolítása rendben zajlott, pénteken részt vettünk a köszöntőn, ahol formálisan lehetőségem volt átadni a Jurista Vándorkupát a győri főszervezőknek.
Kora délután sárkányhajó sportágban mérettük meg magunkat, ezt követően pedig a kispályás labdarúgás és kosárlabda csoportmérkőzések kezdődtek.
Szombaton délelőtt mind a női kosárlabda, mind a futball csapatunk bejutott a döntőbe, ahol végül győzelemmel zártuk a két sportágat. Emellett nagyjából párhuzamosan kezdődött a röplabda, ahol sportolóink a körmérkőzések alapján a bronzéremért játszhatott.

A II. Jurista kupa végeredményei alapján az alábbi helyezéseket értük el:

Női kosárlabda 1. hely
Kispályás labdarúgás 1. hely
Röplabda (vegyes) 4. hely
Sárkányhajó 4. hely

Különdíjban részesült két sportolónk:
Legjobb női kosárlabdázó: Honyák Roxána
Legjobb kapus: Simonfi Tamás

Az összesített pontszámok alapján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem 3. helyen végzett a
II. Jurista kupán.

Ezúton is hálásan köszönjük a Vezetőség és Draskóczy Imre Csoportvezető Úr támogatását, hogy biztosították számunkra minden téren a részvételt.

Összegezvén úgy érzem, remek lehetőség volt ez a hétvége a karok közti ismerkedésre, melynek egyik tetőpontja talán az volt, amikor az ELTE-vel közösen szurkoltunk egymásnak. Illetve, nem mellesleg a Pázmányos közösség is sokat erősödött, hiszen hatalmas volt a csapatszellem bennünk a hétvége során.

Nagy Enikő
JÁK HÖK
Sportügyi Bizottság Elnök

 

x