Profex továbbképzés 2018. október 17.

A PPKE JÁK azért csatlakozott bejelentett vizsgahelyként a vizsgarendszerhez, hogy egyetemünkön belül tudjunk lehetőséget adni hallgatóink számára a szakmai nyelvvizsga letételére.

Október 12-én Karunk adott otthont a Profex Nyelvvizsgarendszer évi rendes továbbképzésének.

A PPKE-JÁK Idegen Nyelvi Lektorátusa 2006 óta szervez alap-, közép- és felsőfokú jogi és közigazgatási szakmai nyelvvizsgát angol és német nyelvből. A PPKE JÁK azért csatlakozott bejelentett vizsgahelyként a vizsgarendszerhez, hogy egyetemünkön belül tudjunk lehetőséget adni hallgatóink számára a szakmai nyelvvizsga letételére. A szaknyelvi jelleg az, ami a PROFEX nyelvvizsgát más, ugyancsak államilag elismert és szintező nyelvvizsgáktól megkülönbözteti. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a vizsgát azoknak ajánljuk, akik a jog, illetve a közigazgatás iránt személyes okok miatt vagy hivatásuknál fogva érdeklődnek (joghallgatók, államigazgatási karok hallgatói, gyakorló jogászok, közigazgatásban dolgozók, jogi asszisztensek stb.)

A továbbképzésen köszöntötte a résztvevőket Unger Anikó és Kuslits Mária a PPKE JÁK nevében, előadást tartott a pécsi Vizsgaközpont (www.profex.pte.hu) vezetője. A szekciókban az orvosi ill. jogi szaknyelv vizsgáztatói beszélték meg mind a vizsgáztatás mind az írásbeli dolgozatok javítása során szerzett tapasztalataikat.

x