Tanfolyam információk

 

NYÍLT NAP: az első irodalom alkalom (okt. 8.) ingyenesen látogatható. A részvétel csupán regisztrációhoz kötött - hogy nagyjából előre lássuk a létszámot - melyet ezen az űrlapon tölthettek ki: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaUCoM9p31qjlxAGT2RV6XSVGQcaEbdkmxmL90D0kIg04-ig/viewform

 

Az első irodalom alkalmon a következőképpen alakulnak az órák:

10.00-11.30 - Antikvitás

11.45-12.45 - Biblia

13.00-14.00 - Zrínyi Miklós 

A tanfolyam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán (1088 Budapest, Szentkirályi u. 28-30.) hetente, szombatonként kerül megrendezésre, az egyik héten történelem, másik héten pedig magyar órák kerülnek megtartásra. Az órák az egyetemi hallgatók, illetve az egyetem oktatói, professzorai által tartott előadásokból, valamint a különböző típusfeladatok begyakorlásából, szóbeli és írásbeli számonkérésből állnak.
A tanfolyam átfogja a négy éves középiskolai tananyagot. Különös figyelmet fordítunk az összefüggések feltárására, igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni azokra a témakörökre, háttérinformációkra amelyek a középiskolás tananyagból általában kimaradnak, vagy idő hiányában kevésbé alaposan kerülnek tárgyalásra. Emellett külön metodika óra keretében vezetjük be diákjainkat a felelés, az esszéírás rejtelmeibe és segítjük őket hozzá a helyes technikák elsajátításához.
A hozzánk jelentkezők bepillantást nyerhetnek az egyetemi élet légkörébe, különböző programokkal, teaestekkel, múzeumlátogatásokkal színesítjük a programot.

Az emelt szintű történelem érettségi előkészítő kurzus  2016. október 1-én indul és várhatóan 2017 áprilisáig tart. Délelőtti vagy délután csoport választható, a csoportokat maximum 50 fővel indítjuk. A felkészítés az emelt szintű érettségi követelményeinek megfelelően zajlik, de természetesen, szeretettel várjuk a középszintre készülő gimnazistákat is.

A magyar érettségi előkészítő 2016. október 8-án indul és várhatóan 2017 áprilisáig tart, egy csoportban, 10:00-14:00-ig. A kurzust az igényeknek megfelelően úgy alakítottuk ki, hogy a középszinten is általában felmerülő témák magasabb szinten kerüljenek tanításra. Ezen kívül külön feladatokkal segítjük az emelt és a középszintre készülőket, így annak is érdemes hozzánk járnia, aki magyarból nem szeretne emelt szintű érettségi vizsgát tenni.

A tanfolyam ára egy kurzus esetében 15.000,- Ft, a két kurzus együttes ára pedig 20.000,- Ft, mely árak az ÁFÁ-t tartalmazzák. Ez az oktatás mellett magában foglalja a tanáraink által kiadott jegyzetkönyv árát is, melyben az adott tanév összes magyar és történelem emelt érettségi szóbeli tétele kidolgozásra kerül.

 

A változás jogát fenntartjuk!

 

x