Karunkra látogatott a jövő 2015. január 31.

Már a bejáraton belépve érezni lehetett Egyetemünk épületében, hogy nem egy átlagos utóvizsganapról van szó.

Egyrészt az E1-es előadó hangszóróiból a kart népszerűsítő videó vidám dallamai keltegették a vizsgaidőszaktól fáradt arcú HÖK-ösöket, tutorokat és gradusosokat. Másrészt ők mindezek ellenére mosolygósan köszöntötték az egyetem falai között még idegenül mozgó gimnazistákat, és látták el őket pázmányos emléktárgyakkal. Annak ellenére, hogy már túl voltunk az első nyílt napon és az Educatio kiállításon, a PPKE Jog- és Államtudományi Karának második nyílt napjára még így is tömegesen érkeztek az érdeklődők.

A kart bemutató személyek Varga Zs. András dékán, Szabó István dékánhelyettes és Schanda Balázs prodékán voltak. Dékán úr az első nyílt nap után közkedveltté vált mondattal nyitotta előadását: „Kinek nem ajánljuk a Pázmányt? – Aki nem szereti, ha emberszámba veszik.”, valamint kiemelte, hogy érdeklődés és egymás komolyan vétele nélkül nem lehet csinálni felsőoktatást. Szabó István a karon induló szakokat mutatta be, kiemelve az igazságügyi igazgatás szakot, mint a jogi oktatás egy specifikus változatát, illetve az újonnan induló közszolgálati szakot. Továbbá a következő tanévtől újdonságként fog megjelenni az elsőévesek számára az ingyenes nyelvtanulás is. Schanda Balázs pedig a kar hallgatóinak külügyi és külföldi lehetőségeit tárgyalta, hangsúlyozva, hogy az egyetem egyedüli abban, hogy plusz pénzügyi támogatást nyújt az Erasmus programon résztvevőknek.

További képek a Kar Facebook oldalán

A diploma utáni életről Markó Tamás, a Diplomás Pályakövető Rendszer referense beszélt: a kutatási eredményekre támaszkodva a Pázmányon szerzett diploma értéke megkérdőjelezhetetlen. Az egyetemi élet költségeinek feltáráshoz pedig Dömötör Zsolt nyújtott segítséget a Diákhitel Központ Zrt-től. Végezetül pedig Joó Kristóf HÖK elnök mutatta be az egyetemi szervezeteket.

Az előadás végén az érdeklődők kérdéseket tehettek fel, ezt követően egy interaktív túrán megismerkedhettek az egyetem épületével és részt vehettek Horváth Attila egyetemi docens előadásán.

Izgalmas programokban bővelkedett tehát a 2015-ös nyílt napja is karunknak, s remélhetőleg a felvételi eljárás véghajrájában sokan alapozzák majd egyetemünk színvonalára és barátságos környezetére a döntésüket.

 

Ádám Flóra Julianna

 

Fotó: PPKE ITK VM Stúdió - Mandácskó Zoltán

 

x