Workshopok

A kutatás 2012. februárjában indult egy feladatkör-meghatározó „0. workshop" keretében.

A projekt első workshopját (WS-I) 2012. június 25-én, a PPKE-JÁK Dékáni Tanácstermében tartottuk. A tanácskozáson a kutatócsoport tagjain kívül részt vettek a kutatásba bevont mintaönkormányzatok vezetői (Pápa, Budapest Józsefváros). Az Ereky kutatócsoport első workshopjának célja a kutatás állásáról való helyzetfelmérés, közös megbeszélés, megosztás és impulzusok begyűjtése, valamint a tervezett saját pilot előkészítése, részt vevő partnerekkel konzultáció. Minden kutatót arra kértünk, hogy adjon egy rövid összefoglalót a kutatása állásáról, tervezett főbb gondolairól, a választott projekt érdekességeiről, és amennyiben van, a kutatás nehézségeiről.

2012. július 11-én, az előző folytatásaként megtartottuk az 1a workshopunkat (WS-II), amelyen a saját modellkísérlet tárgyának szűkítésére került sor. Ez a hulladékgazdálkodás témán belül az illegális szemétlerakás, az otthonokban tárolt lomok valamint a háztartásban felhalmozott hulladékkal kapcsolatos gyakorlat, illetve a hulladékgazdálkodási bírság.

2013. július 4. 16.00-18.30 között, a PPKE-JÁK Dékáni Tanácstermében tartottuk a soron következő munkamegbeszélésünket (WS-III). Gerencsér Balázs beszámolt a kutatás állásáról, elvégzett és előttünk álló feladatokról. Ezt követően a bemutatta a tanulmánykötet tervezett szerkezetét és röviden összefoglalta az általa írt módszertani fejezet lényegét. Ezt követően Patyi Gergely, Csink Lóránt, Kurunczy Gábor, Varga Ádám, Sántha György és Varga Zs. András beszámoltak az összefoglaló elemzéseik állásáról, kutatási eredményeikről. Vitát követően Tamás András hozzászólásával ért véget az ülés. 

x