Gerencsér Balázs

Gerencsér Balázs, PhD habilitált docens

  • Közigazgatási Jogi Tanszék

Szakterületek

Közigazgatási jog, Emberi jogok, Összehasonlító jog

Rövid önéletrajz

Gerencsér Balázs Szabolcs (1978) jogász, PhD, a PPKE JÁK Közigazgatási Jogi tanszékének habilitált docense. Oktatási és kutatási területei: közigazgatási jog, nyelvi jogok, oktatási jog, kisebbségvédelem. A PPKE-JÁK Ereky István Közigazgatási Kutatóközpontjának igazgatója (ereky.jak.ppke.hu). Oktatói-kutatói munkája mellett 2001-től köztisztviselőként, majd kormánytisztviselőként mind a központi, mind a területi államigazgatásban dolgozott. 2011-től ügyész.

Fogadóórák

Előzetes egyeztetés alapján (email).

Gerencsér Balázs Szabolcs (1978) jogász, PhD, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Közigazgatási Jogi tanszékének docense. Oktatási és kutatási területei: összehasonlító és európai közigazgatási jog, nyelvi jogok, oktatási jog, kisebbségvédelem.

 

A PPKE-JÁK Flachbarth Ernő Kisebbségi Jogi Kutatóműhelyének vezetője, az Ereky István Közigazgatási Kutatóközpont igazgatója. 2004-től megbízott oktató a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

 

Oktatói-kutatói munkája mellett 2001-től köztisztviselőként, majd kormánytisztviselőként mind a központi, mind a területi közigazgatásban dolgozott. Így különösen az Igazságügyi Minisztériumban a Közjogi Kodifikációs Főosztályon, majd a közigazgatási államtitkár titkárságán (2001-2004); a Fővárosi, majd Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalban volt jogtanácsos (2006-2010); valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban államtitkári kabinetfőnök, illetve kormányfőtanácsadó - a Nemzeti Közigazgatási Intézet tudományszervezési osztályvezetője (2010). 2011-től ügyész. 

 

Szakmai gyakorlatot végzett az Európa Tanácsban (2002), valamint ennek a nemzetközi szervezetnek különböző szakosított szerveivel folyamatos szakmai kapcsolatot tart fent. A Leuveni Katolikus Egyetem (2011 - PPKE ösztöndíj) és a Ohio State University jogi karának (2017 - Sólyom ösztöndíj) kutatója volt. Több hazai és nemzetközi NGO-val is együttműködik. 

Aktuális kutatások:

konferenciaelőadásokat lásd ITT az angol oldalon.

Az alábbi listát külső forrásból ágyaztuk be az oldalba. Az itt megjelenített tartalom és a megjelenítés teljes egészében független a Pázmány Péter Katolikus Egyetemtől, a Magyar Tudományos Művek Tárából származik.
x