Polgári Jogi TDK

 

Tanszékünk hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a polgári jog különböző területei iránt érdeklődő tehetséges hallgatók munkájának segítésére, kutatásaik támogatására. Ennek keretében szemeszterenként négy tudományos diákköri ülést tartunk. Az egyes diákköri ülések témája, jellege nagyban igazodik ahhoz, hogy az országos verseny kétéves ciklusokra épül, így más jellegű megbeszélések várhatóak a felkészülés kezdetén és az országos versenyre készülés hajrájában.

AKTUÁLIS

2017/2018-as tanév II. félév

2018 őszén folytatódnak a tanszéki TDK ülések, addig is jó kutatást kívánunk mindenkinek, és kérjük, hogy nyáron is tartsák a kapcsolatot konzulenseikkel!

Kari Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny
2018. május 22-ig várjuk a csapatok által benyújtott pályázatokat!

Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny és Activity
Kari forduló: 2018. március 12. 17.00 (Moot Court terem) Részletek és jelentkezés itt.
Az országos forduló április 13-án, Győrben lesz. Az országos felhívás a részletes szabályokkal innen letölthető.

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás
a 2017/18 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

2017/2018-as tanév I. félév

Jogesetmegoldó és érvelési versenyek: Nagy László Magánjogi Érvelési Verseny és Eörsi Gyula Országos Kártérítési Jogi és Biztosítási Jogi Jogesetmegoldó Verseny
(versenyszabályzat, írásbeli forduló)

Pályázati rövidhír: Ha szellemi tulajdon védelem, akkor Apáthy-díj és Ujváry János diplomadíj-pályázat.
Érdemes mindkettőt figyelni, az előbbire kész diplamunkákat lehet nevezni, az utóbbi a munka kezdetétől kiváló lehetőség, ráadásul minden évben kiírásra kerülnek!

A szemeszter második polgári jogi TDK ülése 2017. október 24-én 18.00 órától kerül megrendezésre két szekcióban: az E2-es és az E4-es előadóban. Érdeklődni és jelentkezni (aki azt a szemeszter első TDK ülésén nem tette meg) a pogacsas.anett@jak.ppke.hu email-címen lehet.

Ebben a szemeszterben is négy diákköri találkozóra hívjuk, várjuk a hallgatókat. Az első TDK ülés 2017. szeptember 25-én 18.00 órától lesz az E3-as előadóban, ahová várunk minden olyan, a polgári jog iránt érdeklődést mutató és eltökélt hallgatót, aki még segítséget vár kutatási témája, illetve konzulense megtalálása kapcsán. Azokat is szeretettel várjuk, akik ezen a kezdeti lépésen már túl vannak, de szeretnének részt venni a polgári jogi TDK következő ciklusának alakuló ülésén, és kíváncsiak a diákköri munka minden részletére, további információkra.

Addig is kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre a pogacsas.anett@jak.ppke.hu email-címen.

Pogácsás Anett
tanszéki TDK titkár

x