Mentorok

A Program sokak számára legvonzóbb eleme a mentor mellett eltöltött hat hónapos szakmai gyakorlat. A programba előzetes jelentkezés alapján vállogatott hallgatókat küldünk, a mentori helyek az igazságszolgáltatás és a közigazgatás széles vertikumát teszik hozzáférhetővé.

A hat hetes szakmai gyakorlattól a program leginkább rugalmas időzítésében és intenzitásában különbözik. A mentorral egyeztett időbeosztás lehetővé teszi, hogy a hallgató az adott munkahelyet minél alaposabban megismerhesse. A program müködtetésében legrégebben együttműködő partnereink többek között Kúria, a Legfőbb Ügyészség, az Igazságügyi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, a mentorok köre azonban folyamatosan (félévről félévre változik)

Mentornak egy-egy téma fiatalos, de már elismert gyakorlati szakértői. Egy mentor mellé egy időben egy, kivételes esetben legfeljebb két hallgatót osztunk be, így tulajdonképpen teljesen személyre szabott gyakorlati képzésre nyílik lehetőség, amely alaposságában ezáltal lényegesen meghaladhatja a hathetes kötelező gyakorlatban rejlő lehetőségeket.

x