Educatio Expo 2017 2017. január 19.

Jelen voltunk az oktatási börzén

Az idei Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is közös standon mutatkozott be a Pázmány Péter Katolikus Egyetem négy Kara január 19-21. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A három nap alatt több ezer érdeklődő látogatta meg a Jog- és Államtudományi Kar standját, beszélgetett el a Kart képviselő diákokkal és munkatársakkal.

A börze során rövid közvélemény-kutatást is tartottunk: a standot meglátogató diákokat közeljövő terveikről is kérdeztük, különös tekintettel arra, milyen terveik vannak a felvételi jelentkezésekkel kapcsolatban, mennyire tartják valószínűnek, hogy a Pázmány jogi karát is megjelöljék. A beérkezett 332 válaszadó 40 %-a Budapestről, 19-19 %-a pedig Pest megyéből és Észak-kelet Magyarországról érkezett. 73 % állami, 21 % pedig felekezeti fenntartású gimnáziumból jött, így elmondható, hogy az Egyetem népszerű a nem felekezeti iskolákból érkező diákok körében is. További érdekesség, hogy az érdeklődők 50 %-a tervez jogász szakra jelentkezni, és minden második gimnazista jelöli meg a Pázmány jogi karát első vagy második helyen. Különösen örömteli számunkra, hogy a standunknál járók kétharmada mindenképpen szeretne Pázmányos diák lenni.

Mint az elmúlt években mindig, idén is nagyon fontos, és a felvételiző gimnazisták szempontjából hasznos volt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kitelepülése, hiszen a személyes tapasztalatszerzés, megismerkedés fontos része a felvételiről valódi döntésnek. A Kar vezetése ezúton is szeretné megköszönni a diákság – vagyis a Hallgatói Önkormányzat és a Gradus ad Facultatem felvételi előkészítő csoport – közös áldozatos, lelkes munkáját.

x