Gradus bankett 2019. december 10.

November 29-én este tartotta a Gradus ad Facultatem szervezet legünnepélyesebb eseményét, a bankettet.

,,Minden évben a hagyományainkhoz hűen összegyűlnek a jelenleg aktív tagok és a senior tagjaink, akik habár már lediplomáztak és elhagyták az egyetemi közeget, egykor a ,,Gradusos" élet mindennapjainak mozgatórugói voltak, így lehetőségünk van közösen átbeszélni a szervezet múltját, jelenét és természetesen jövőjét illető kérdéseket.

Idén is nagyszerű alkalom volt ez a tapasztalatok megosztására, valamint a közös élmények, örömteli pillanatok felelevenítésére, különösen úgy, hogy több egyetemi munkatárs és oktató is megtisztelte részvételével a rendezvényt.

A Gradus működésében nagy számban vesznek részt a kar oktatói és dolgozói a legkülönbözőbb területekről, ezért fontos, hogy ezen az estén ők is mélyebb bepillantást nyerhettek a tagok életébe, másik oldalról pedig a tagok is láthatták, kiknek a fáradhatatlan munkája segít minket nap mint nap.

A bankett folyamán több beszédet hallgathattak meg a résztvevők a szervezet alapításáról, elképzelésekről és célokról, illetve személyes benyomásokról. Felszólalt dr. Szalai Márta, a Deák Intézet vezetője, egyik alapító elnökünk, dr. Pátkai Nándor, volt elnökként dr. Almási Dániel és több jelenlegi elnökségi tag is, a felvételi eljárásunk utáni első hivatalos eseményünkön pedig bemutatkozott szervezetünk 11 új tagja is.

Az est fénypontja azonban tagadhatatlanul a senior oklevelek átadása volt, amikor is humoros és megható gondolatokkal köszöntük meg végzett tagjainknak áldozatos munkájukat és örökös lelkesedésüket, amivel nem csak a Gradus ad Facultatem, de a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nevét is öregbítették.

Zárásképpen egy állófogadás keretében nyílt lehetőség jó hangulatú, kötetlen beszélgetésekre a régi és új ismerősökkel egyaránt. "

Major Fruzsina, Gradus elnök

A Gradus jelenlegi elnöke és korábbi elnökei (és egy Junior tag)

x