EU Karrier kerekasztal-beszélgetés

  • 11 febr.

    Kezdete: 2015. február 11. 17:00 -Vége: 2015. február 11. 19:00

    PPKE JÁK E1 előadó

Hogyan lehet jelentkezni az EU intézmények állásaira? Választ adnak vendégeink a Külügyminisztériumból.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium célja az EU Karrier projekttel az, hogy tájékoztassuk a magyar egyetemistákat az EU-s karrier-lehetőségekről, az EU intézményekbe való bekerülés feltételeiről, a felvételi eljárásokról és az uniós versenyvizsgáról annak érdekében, hogy minél több magyar jusson uniós tisztviselői álláshoz.

Az előadások előtt köszöntőt mond dr. Jaskó Luca Magdolna, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosának, Navracsics Tibor kabinetének tagja, volt kari oktató és öregdiák.
 
Előadóink

Czeti András
Magyarország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének tanácsosa, aki az EU intézményeknél dolgozó magyarok előmeneteléért és a nemzeti szakértők kihelyezésért felelős diplomata. A Budapesti Corvinus Egyetemen címzetes docense, meghívott előadó a hollandiai Wageningen Business School nemzetközi tanfolyamain, valamint a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára.
Nagy Rita
2011-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd 2013-ban a College of Europe-ban, Belgiumban is EU nemzetközi kapcsolatok és diplomácia szakon szerzett mesterszakos diplomát. Tanulmányai alatt a magyar EU-elnökség idején a Külügyminisztériumban, majd az Európai Bizottságnál Brüsszelben és egy EU-ügynökségnél Olaszországban volt gyakornok. Jelenleg a Külügyminisztérium Nemzetközi Szervezetek Főosztályán dolgozik, ahol többek között az ENSZ-szervekben felmerülő, magyarok számára elérhető álláslehetősségekkel is foglalkozik.
Perger István
10 éve európai uniós tisztviselő. 2005 és 2012 között az Európai Parlament magyar sajtófőnöke volt Brüsszelben, illetve Strasbourgban. 2011-ben, a magyar uniós elnökség alatt a Külügyminisztérium EU-kommunikációs osztályán, Budapesten dolgozott kihelyezett tanácsadóként, majd az Európai Parlament sajtószolgálatán a külügyekkel foglalkozó részleget vezette. 2012 óta az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének kommunikációs vezetője. Tevékenységei közé tartozik a budapesti Európa Pont és az országos Europe Direct hálózat felügyelete, valamint uniós tájékoztató kampányok szervezése.
x