[Online] Pázmány Law Summer School

  • 28 jún.

    Kezdete: 2021. június 28. 15:00 -Vége: 2021. július 11. 20:00

    Online

Privacy, Free Speech, and the Media - a részvétel a PPKE hallgatói számára ingyenes.

Meghosszabbított jelentkezési határidő:

2021. június 7.


Tisztelt Hallgatók!

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös nyári egyetemet szervez, "Privacy, Free Speech and the Media" címmel, 2021. június 28. és július 9. között, online formában. A nyári egyetem angol nyelvű, a magyar előadók mellett tekintélyes külföldi professzorokat is az oktatók között köszönthetünk.

A részvétel a PPKE hallgatói számára ingyenes.

Jelentkezés és további információk elérhetőek itt: http://pazmanysummer.eu/

Jelentkezzenek bátran!

A 20. század informatikai forradalma a médiajog hagyományos koncepcióit és szabályozási megoldásait kérdőjelezte meg. Az új technológiák lehetővé teszik a tartalom példátlan mértékű és sebességű terjesztését, s ezzel az információ milliók általi elérését szerte a világon. Ezek a megoldások nem csak új demokratikus részvételi csatornákat teremtenek, de átalakítják a hagyományos hírciklust és újfajta nyomást gyakorolnak a kormányokra. Mindeközben a médiát szabályozó hagyományos jogi megoldások is elégtelennek bizonyulnak az új kihívások leküzdésére. Az internet és különösen a kibertér határ nélküli jellege komoly joghatósági kérdéseket vet fel az online magatartások szabályozása és a felmerülő bűncselekmények üldözése terén.
Az online gyűlölet-bűncselekmények felderítése és az elkövetők felelősségre vonása során az extraterritorialitás problémája egyértelműen szükségessé teszi a határokon átnyúló együttműködés kialakítását a szerverállamok és azon államok között, ahol a jogsértő anyag közönsége található. Az adatvédelmi törvények és a személyiségi jogok, valamint a hálózatsemlegesség különbségei is komoly konfliktusokat okoznak a szabályozók és a tartalomszolgáltatók, valamint az egyes államok között. Eközben a magán keresőmotorok és a közösségi média óriásai, mint például a Google és a Facebook a demokratikus vita központi csatornáivá váltak, meghatározva azokat az információkat, amelyekhez hozzáférünk és amelyeket megosztunk.

A nyári egyetem e kérdéseket és kihívásokat, illetve az állami és szupranacionális jogok által kínált válaszokat veszi górcső alá.

 

 

 

 

x