[Conference] The protection of religious freedom in Central and Eastern European countries

  • 26 nov.

    Kezdete: 2021. november 26. 9:30 -Vége: 2021. november 26. 16:00

    Ministry of Justice (1051 Budapest, 22 Nádor Street)

International Scientific Conference

PROGRAM

A Közép-európai Professzori Hálózat 2021. január 1-jén kezdte meg nemzetközi összehasonlító jogi kutatói tevékenységét a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet koordinálásával.

A Professzori Hálózat hét ország aktív részvételével (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia) négy kutatócsoportba szerveződve folytat átfogó nemzetközi tudományos tevékenységet az „Alapjogok értelmezése Európában", a „Családok védelme a jogban", a „Lelkiismereti- és vallásszabadság Európában" és a „Szociális média és véleménynyilvánítási szabadság" témakörökben. Jelen konferencia a „Lelkiismereti- és vallásszabadság Európában" kutatócsoport kutatási eredményeit kívánja bemutatni konferenciaelőadások keretében, továbbá az eseményen kerül sor annak az összehasonlító jogi szakkönyvnek a bemutatására, melynek elkészítése a kutatócsoport tevékenységének legfőbb célja és eredménye volt.

Szíves tájékoztatásul mellékelten küldjük a konferencia programját.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezze 2021. november 18. napjáig a conference@mfi.gov.huemail címen.

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a rendezvény csak védettségi igazolással látogatható. Felhívjuk figyelmüket, hogy a helyeket jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani.

x