Pályázati felhívás Az OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójába nevezhető, média- és hírközlési jogi témájú TDK dolgozatok írásának ösztönzésére 2016. december 1.

A Médiatudományi Intézet az OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójához kötődően harmadik alkalommal hirdet hírközlési vagy médiajoggal foglalkozó hallgatók számára pályázatot. A kiírás szerint idén összesen tíz hallgató nyerhet egyenként százezer forintot.

Az NMHH Médiatanács Médiatudományi Intézetének felhívása a kétévente megrendezésre kerülő, rangos országos versenyen, az OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójába nevezhető, a hírközlési jog és a médiajog témakörében érkező pályaművek támogatását célozza annak érdekében, hogy ösztönözze a média vagy hírközlési joggal foglalkozó hallgatók kutatásait.

Az Intézet első alkalommal 2012 májusában hirdetett pályázatot média-, illetve hírközlési jogi témájú TDK dolgozatok támogatására. Célja akkor a média-, illetve hírközlési jog iránt fogékony hallgatók érdeklődésének felkeltése, a területre történő specializálódásuk ösztönzése volt. A sikeresen és nagy érdeklődés mellett lezajlott pályázat után az MTMI az OTDK-hoz kötődően 2014-ben második alkalommal hirdette meg hírközlési vagy médiajoggal foglalkozó hallgatók számára a pályázatát, melynek ünnepélyes díjátadóján Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, és Nyakas Levente, a Médiatudományi Intézet vezetője adták át a hallgatóknak és oktatóiknak az elismeréseket.

Folytatva a hagyományokat, a 2017-ben megszervezésre kerülő miskolci OTDK-hoz kapcsolódóan is meghirdetjük pályázatunkat az ország valamennyi olyan felsőoktatási intézményének hallgatói körében, akik az országos és intézményi feltételek alapján média- és hírközlési joggal foglalkozó TDK dolgozatukkal indulhatnak a XXXIII. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójában, melyet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara szervez 2017. március 29-31. között.

Az MTMI célja az OTDK-ra íródó legjobb dolgozatok szerzőinek szánt pályázati támogatással, hogy ösztönözze a média vagy hírközlési joggal foglakozó hallgatók kutatásait és lehetővé tegye számukra, hogy innovatív eredményeik a szakmai köztudatba beépüljenek. A Médiatudományi Intézet ezzel a támogatással a hírközlési és médiajog területén a témában jártas, művelt szakemberek, kutatók utánpótlásához kíván hozzájárulni.

A pályázatra idén is több mint egymillió forintos keretösszeg áll rendelkezésre, melyet a tíz legértékesebb munka szerzőjének ítél oda a szakmai zsűri.

Az MTMI-pályázatra a hallgatók 2016. december 1-jén éjfélig nyújthatják be pályamunkáikat a Médiatudományi Intézethez. Fontos, hogy a jelentkezésnek nem feltétele, hogy az OTDK-ra írt munka bejusson az országos megmérettetésre, elég ha a munka igazoltan alkalmas a nevezésre.

A nevezés részletes feltételeit a Pályázati Felhívás tartalmazza, melynek teljes szövege letölthető az alábbi linkre kattintva.

OTDK Pályázati felhívás 2016.

x