A tagállami közigazgatási eljárásjogok az EU eljárási modelljének fényében

Tanulmánykötet (letöltés)

A PPKE-JÁK Ereky István Közjogi Kutatóközpontja kétnapos nemzetközi konferenciát tartott 2015. március 5-6-án ("Ket2015" munkacímmel). A konferenciának két aktualitása is volt: egyrészt 2015-ben 10 éve, hogy a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény hatályba lépett. Ez az idő a Ket. sokszori változását, átalakulását jelentette. Tartalma sosem lett kevesebb, mindig csak nőtt, ám a részletkérdések módosítása mellett mindig elmaradt, vagy legalább is háttérbe szorult a szisztematikus és koncepcionális vizsgálat.

Másrészt az Európai Unió szintén 2015-re elkészíttette eljárási modelltörvényének koncepcióját, amely új fordulatot hozhat a tagállami eljárásjogok szabályozásában - azonban ennek tartalmát, kereteit fel kell tárni. 

E témák megvizsgálására az Ereky István Közjogi kutatóközpont kétnapos konferenciát szervezett 2015. március 5-6-án. 
A Konferencia programja itt elérhető. 
Konferencia programfüzet lehetölthető itt (pdf, 200kb)

A tárgyban tanulmánykötet is készült, amelynek tartalomjegyzéke, bibliográfiai adatai, valamit a teljes tanulmánykötet pdf formátumban itt elérhető.

A konferencia ingyenes, azonban kérjük a Tisztelt Érdeklődőket, szíveskedjenek regisztrálni a konferenciára. (Regisztráció itt elérhető.)

Az EU eljárási modelltörvényének koncepciója itt olvasható: ReNEUAL – the Research Network on EU Administrative Law

 

A konferenciával párhuzamosan 2015. március 5-én, csütörtökön, angol nyelvű szemináriumot tartottunk doktoranduszoknak, doktorjelöltekenek és már fokozatot szerzett fiatal oktatóknak, kutatóknak. 

Tovább a fiatal oktatók-kutatók szemináriumára.

 

 

A Projekt a KAP-1.1-14/034. sz. pályázat támogatásával valósul meg. 

ENGLISH

x