Aktuális pályázat

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Pályázatot hirdetünk az Excellence Programme-ben való részvételre a 2016-2017-es tanévre.

Mi ez?

Ez a 2011-ben indult nemzetközi kiválósági program a jól teljesítő és különösen motivált hallgatók számára ad kiváló lehetőséget, hogy egy nemzetközi kutatócsoport tagjaként kipróbálhassák magukat.
Partnerünk a holland Radboud Egyetem (Nijmegen). A program végén a résztvevők Certificate-t kapnak, valamint kutatási eredményeiket is publikálják.
A tanév témája: The Rights of Refugees - program: Erupean Culture 2016-2017
Résztvevők száma: 5 holland + 5 magyar hallgató.
A program nyelve angol.
A program során 3x1 hetes munkaheteket szervezünk, melyeken a részvétel kötelező! Ezek időpontjai körülbelül így alakulnak:

2016. augusztus 17-25. – Radboud Egyetem, Nijmegen, Hollandia
2016. november 27. – december 4. – külföldön (pontos helyszín később)
2017. április 9-15. – PPKE BTK, Budapest, Magyarország
Ezek pontos időpontjait később ismertetjük.

Kik pályázhatnak?

Minden hallgatói jogviszonnyal rendelkező mesterszakos és PhD hallgató, aki legalább 1 lezárt félévvel rendelkezik, átlaga minimum 3,8 és aktív státuszú.
FIGYELEM! A program ideje alatt is (azaz a 2016/17-es tanévben) aktív státuszú hallgatónak kell lenni.
A pályázónak vállalnia kell azt, hogy a részvétel idő- és energia ráfordítással jár.

Milyen dokumentumok szükségesek a pályázathoz?

kitöltött pályázati adatlap, az űrlap innen letölthető
tanszékvezetői vagy szaktanári ajánlás (a dokumentumon szerepelnie kell az oktató aláírásának, különben formai okokból elutasítjuk a pályázatot)
középfokú angol nyelvtudást (B2) igazoló nyelvvizsga bizonyítványról vagy azzal egyenértékű okiratról (érettségi, nyelviskola vagy tanszék igazolása) készült másolat
egy oldal terjedelmű, angol nyelvű motivációs levél.


A kiválasztás szempontjai

A kiválasztás során figyelembe vesszük a pályázó tanulmányi eredményét, nyelvtudását, tudományos, ill. szakmai tevékenységét.

Határidők

Jelentkezési határidő: 2016. június 20., hétfő, 16 óra

Kérjük, hogy a kitöltött pályázati adatlapokat, a csatolandó dokumentumokkal együtt, személyesen adják le a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Nemzetközi Osztályán (Sophianum 001/b) vagy postán küldjék el a Nemzetközi Osztály címre (1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1.).
FIGYELEM! A postai úton benyújtott pályázatoknak a határidőig kell beérkezniük a Nemzetközi Osztályra. E-mailen NEM lehet a pályázatot beküldeni.

A kiválasztott hallgatóknak június 23-án, csütörtökön egy szóbeli elbeszélgetésen kell részt venniük, ahol a jelentkezők angol nyelvtudását is teszteljük a a Párbeszéd Házában, Budapesten (1085 Budapest, Horánszky u. 20.).

A nyerteseket június 27-ig emailben értesítjük.

Bővebb információ: https://btk.ppke.hu/hallgatoinknak/nemzetkozi-osztaly/excellence-programme
linken olvasható, továbbá Gutveiler Tímea kari koordinátortól kérhető személyesen a BTK Nemzetközi Osztályán ügyfélfogadási időben, vagy a következő email címen: gutveiler.timea@btk.ppke.hu

Sikeres pályázást kívánunk!

x