Tóth Tihamér

Tóth Tihamér, PhD egyetemi tanár

  • Környezetjogi és Versenyjogi Tanszék

Cím1088 Budapest, Szentkirályi u. 28.

Szobaszám342

Telefonszám+36-1-429-7200 / 263

E-mail címtoth.tihamer@jak.ppke.hu

Szakterületek

Állami támogatások joga, Európai jog, Fogyasztóvédelmi jog, Közigazgatási jog, Tisztességtelen verseny joga, Versenyjog, Szabályozás és jog

Rövid önéletrajz

Egyetemi tanárként a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen versenyjogot, fogyasztóvédelmet, közigazgatási szankciók jogát oktat nappalis és szakjogász képzésben részt vevő hallgatókat. PhD fokozatát 2001-ben szerezte meg a Szegedi Tudományegyetemen. Elnöke a Versenyjogi Kutatóközpont Tudományos Tanácsának, tagja a Nemzetközi Versenyjogi Szövetség Tudományos Bizottságának. Főszerkesztője a Támogatásokat Vizsgáló Iroda és a PPKE JÁK közös kiadásában megjelenő Állami Támogatások Jogának, szerkesztőbizott

Fogadóórák

Csütörtök 14-15 óráig

Egyetemi tanárként a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen versenyjogot, fogyasztóvédelmet, közigazgatási szankciók jogát oktat nappalis és szakjogász képzésben részt vevő hallgatókat. PhD fokozatát 2001-ben szerezte meg a Szegedi Tudományegyetemen. Elnöke a Versenyjogi Kutatóközpont Tudományos Tanácsának, tagja a Nemzetközi Versenyjogi Szövetség Tudományos Bizottságának. Főszerkesztője a Támogatásokat Vizsgáló Iroda és a PPKE JÁK közös kiadásában megjelenő Állami Támogatások Jogának, szerkesztőbizottsági tagja a GVH Versenytükör című szaklapjának.

Tóth Tihamér a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának elnöki, valamint a GVH elnökhelyettesi pozícióját töltötte be 2003 és 2009 között. A GVH-t megelőzően a Magyar Köztársaság Ipari és Kereskedelmi, majd Külügyminisztériumának keretei között működő Európai Ügyek Hivatalánál dolgozott. 2010 januárjában csatlakozott a White & Case LLP Ügyvédi Iroda budapesti irodájának EU, versenyjogi és szabályozott iparágakkal foglalkozó csoportjához. 2010 óta a PPKE JÁK dékánhelyettese, korábban a tudományos és külügyi kapcsolatokat, jelenleg a tanulmányi ügyeket felügyeli.

Az alábbi listát külső forrásból ágyaztuk be az oldalba. Az itt megjelenített tartalom és a megjelenítés teljes egészében független a Pázmány Péter Katolikus Egyetemtől, a Magyar Tudományos Művek Tárából származik.
x