A könyvtárról

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Könyvtára nyilvános egyetemi könyvtár. Feladata a Karon folyó oktató- és kutatómunkához szükséges szakirodalom beszerzése és rendelkezésre bocsátása. Emellett a könyvtárhoz tartozik a Kari Irattár, a Kiadványraktár, valamint itt őrzik a Karon megvédett szakdolgozatokat és doktori értekezéseket. A könyvtár állományát elektromos kapu és térfigyelő kamera védi.

A könyvtár a Szentkirályi utca 30. első emeletén található. A könyvtár előterében található a ruhatár, valamint itt vannak az elektronikus adatbázisok elérését szolgáló számítógépek és egy fénymásológép is. Az előtérből nyílik a Királyok Terme, melynek falait a XIX. végén festett történelmi témájú faliképek díszítik (megtekintése előzetes egyeztetés alapján lehetséges).

A könyvtár kiadványcsere-kapcsolatot tart fenn a hazai jogi szakkönyvtárakkal és egyéb felsőoktatási könyvtárakkal. A könyvtár tagja az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének, valamint a Magyar Könyvtáros Egyesület Jogi Szekciójának.

x