Használat

A könyvtár nyilvános. A Könyvtárhasználati Szabályzat alapján a könyvtár használata (helyben olvasás és a számítógépek használata) ingyenes. Beiratkozni az olvasóteremben az olvasószolgálatnál lehet.

A könyvtár csak a Kar oktatói és dolgozói számára kölcsönöz könyveket saját és más könyvtárak állományából (könyvtárközi kölcsönzéssel). A könyvekből az előtérben elhelyezett fénymásológépen – térítés ellenében, a vonatkozó hatályos jogszabályok betartásával – másolat készíthető. Az olvasóteremből kérőlap és arcképes igazolvány ellenében, kizárólag a könyvtár előterébe vihetők ki a könyvek, folyóiratok. A raktárakban található kiadványok használatához kérőlapot kell kitölteni. A külső raktárban található állomány esetében a kéréseket a következő munkanapon teljesítjük.

Intézményközi megállapodásoknak köszönhetően a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar hallgatói a 2017/2018-as tanévben térítésmentesen – azonos feltételeket biztosítva karunk hallgatóinak is – iratkozhatnak be és vehetik igénybe az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárának (1053 Budapest, Ferenciek tere 6. - https://www.konyvtar.elte.hu/), és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Könyvtárának (1052. Budapest, Piarista köz 1. - http://www.sapientia.hu/hu/hirek/Könyvtár) könyvtári szolgáltatásait.

x