2018. március: miért fontos a kapcsolattartás az Egyetemmel, a régi hallgatókkal? 2018. március 23.

Márciusi kérdésünkre dr. Kovács Lóránt válaszolt.
  • Miért tartja fontosnak a kapcsolattartást az Egyetemmel, a régi hallgatókkal?
  • dr. Kovács Lóránt
    Nagyon sokat kaptam az Egyetem közösségétől (universitastól) és úgy látom, hogy most az Alumni létrehozásában és beindításában ezt részben vissza tudom adni. Helyzeti előnyöm van, mert  -  a viszonylag hosszúra nyúlt egyetemi évek miatt - elég sok embert ismerek.
    Persze ez nem egyszemélyes feladat, ezt csapatban lehet csak jól csinálni. Nagyon örülök annak, hogy a tanári karból, az egyetemi dolgozók és a végzettek közül is sokan hatékonyan részt vesznek az Alumni fejlesztésében! A tutori rendszer megalakulása is hasonlóan zajlott, egy szűk csoportból alakult ki  nagy szervezetté. Az Alumninak sokkal szélesebb lehetősége van, és innentől kezdve minden rajtunk múlik!
    Személyes élmény: nagyon felemelő érzés, amikor félig ismeretlennel találkozva kiderül, hogy mindketten a Pázmány Jogi Karán végeztünk, és szinte egyből kialakul köztünk egy láthatatlan bizalmi kapcsolat! Sok barátság szövődött így. Számomra ez sokat jelent, bízom benne, hogy ezt az érzést mások is megismerték már és még sokszor át fogják élni!
x