Cross Examination Moot párbeszédverseny

2023.02.06.

Szabó Zalán és Kozma Gábor Levente képviselték decemberben Egyetemünket a Cross Examination Moot elnevezésű nemzetközi kereskedelmi választottbíráskodással kapcsolatos perbeszédversenyen.
A versenyt a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) Nemzetközi Választottbírósága szervezte a Dechert LLP szingapúri irodájának közreműködésével.

A szóbeli fordulót ősszel hosszas készülés előzte meg, mely során a versenyzőknek egy több, mint 300 oldalas jogesetet kellett feldolgozniuk. Az eset egy határokon átívelő M&A tranzakcióhoz kapcsolódott, a peranyag is az ilyen ügyletek esetén szokásos dokumentumcsomagból épült fel. A szóbeli fordulók során a Pázmány csapata indiai, litván és olasz csapatokkal mérhette össze a tudását.

A versenyen az elsősorban angolszász jogi kultúrában alkalmazott keresztkihallgatást kellett szimulálni, így a versenyzők egyszer a kérdező szerepében az ügyvédet, máskor a tanú szerepét töltötték be.

A pázmányos csapat pár ponttal maradt le a legjobb nyolc közé jutásról, egyéni és csapat szinten is magas eredményeket értek el.
Szívből gratulálunk az elért eredményhez, és köszönjük, hogy képviseltétek Karunkat!

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt