A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Könyvtára nyilvános egyetemi könyvtár. Feladata a Karon folyó oktató- és kutatómunkához szükséges szakirodalom beszerzése és rendelkezésre bocsátása.

A Könyvtár a tananyag és a releváns szakirodalom gyűjtésével, feldolgozásával és rendelkezésre bocsátásával, valamint szaktájékoztatással és felhasználóképzéssel segíti a Karon folyó alap­, mester­ és doktori képzést, a Kar munkatársainak és hallgatóinak kutatásait.

A Szentkirályi utca 30. első emeletén található gyűjtemény előterében található a ruhatár, valamint az elektronikus adatbázisok elérését szolgáló számítógépek és fénymásológépek is.

A Könyvtár egyik különlegessége a Királyok Terme, melynek falait a XIX. század végén festett történelmi témájú faliképek díszítik (megtekinthető előzetes időpont-egyeztetés után email: konyvtar@jak.ppke.hu ).

A Könyvtár kiadványcsere-kapcsolatot tart fenn a hazai jogi szakkönyvtárakkal és egyéb felsőoktatási könyvtárakkal.

A Könyvtár tagja az Egyházi Könyvtárak Egyesülésének, a Magyar Könyvtáros Egyesület Jogi Szekciójának, valamint az Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiumának.

Keresés a Könyvtár állományában 

A könyvtár online katalógusa: https://catalogus.jak.ppke.hu/ 

A katalógus tartalmazza a könyvtárban megtalálható könyvek bibliográfiai leírását. 2024. januárjától a tanulmánykötetek feldolgozása is elkezdődött.

Keresés:  címre, szerzőre és tárgyszóra lehet. A találati lista szűkítésére a képernyő bal oldalán van lehetőség, ahol szerzőre, kiadási évre nyelvre és elérhetőségre szűrhetünk.

Összetett keresés esetén már a keresés kezdetén megadhatjuk a feltételeket és ott is van lehetőség az utólagos szűkítésre.

Böngészés:  a szerzők és tárgyszavak végignézéséhez javasoljuk. Itt megtekinthetők a tárgyszavak, amelyek leírják az adott mű tartalmát.  A böngészésből is könnyen megjeleníthetők a találatok. 

A részletekre kattintva megtudhatjuk a könyv hol található meg.

Nyitvatartási időben a könyvtárban helyben olvashatók a művek, illetve másolhatók a szerzői jogi szabályok betartása mellett.

Kölcsönözni csak a PPKE JÁK főállású oktatói és dolgozói tudnak. A hallgatók helyben tudják használni az állmányt.

A kötetek a könyvtár olvasótermében vagy raktárában, esetleg a tanszékeken találhatók. A tanszéken található könyvek hozzáférése egyéni elbírálás alapján lehetséges.