Emelt szintű érettségi előkészítő tanfolyam: jelentkezés 2024. augusztustól!

 

Gradus ad Facultatem öntevékeny hallgatói szervezet idén is megszervezi érettségi előkészítő tanfolyamát. Szombatonként, egyik héten történelemből, másik héten magyarból mélyítheted tudásodat. Az órák az egyetemi hallgatók, illetve az Egyetem oktatói által tartott előadásokból, valamint a különböző típusfeladatok begyakorlásából állnak.

A tanfolyam átfogja a négyéves középiskolai tananyagot. Különös figyelmet fordítunk az összefüggések feltárására, igyekszünk minél nagyobb hangsúlyt fektetni azokra a témakörökre, háttér-információkra, amelyek a középiskolás tananyagból általában kimaradnak, vagy idő hiányában kevésbé alaposan tárgyalják őket. Emellett kiemelten foglalkozunk az esszéírás metodikájával, ezzel hozzásegítve diákjainkat a helyes technikák elsajátításához. A közös tanuláson túl fakultatív programokkal is színesítjük a tanfolyam életét.

Óráink helyszíne a Kálvin térről és az Astoriáról könnyen elérhető Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara vagy az ettől 2 perc sétára fekvő Sophianum épülete.

 

EMELT SZINTŰ TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ KURZUS

A következő történelem tanfolyamunk 2024 őszén indul és 2025 tavaszáig tart, kéthetente szombatonként. Délelőtti (9:00-13:00) vagy délutáni (13:00-17:00) csoport választható. Személyes részvétel és online részvétel (Microsoft Teams) is lehetséges. A két csoport óráin ugyanaz hangzik el. A felkészítés az emelt szintű érettségi követelményeinek megfelelően zajlik, de természetesen, szeretettel várjuk a középszintre készülő gimnazistákat is.

 

EMELT SZINTŰ MAGYAR ÉRETTSÉGI ELŐKÉSZÍTŐ KURZUS

A következő magyar tanfolyamunk 2024 őszén indul és 2025 tavaszáig tart, egy csoportban, 9:00-15:00-ig, kéthetente szombatonként. Személyes részvétel és online részvétel (Microsoft Teams) is lehetséges. A kurzust az igényeknek megfelelően úgy alakítottuk ki, hogy a középszinten is felmerülő témákat magasabb szinten dolgozzuk fel. Ezen kívül külön feladatokkal segítjük az emelt és a középszintre készülőket, így annak is érdemes hozzánk járnia, aki magyarból nem szeretne emelt szintű érettségi vizsgát tenni.

A tanfolyam ára egy kurzus esetében 28.000 Ft, a két kurzus együttes ára pedig 35.000 Ft, mely árak az ÁFÁ-t tartalmazzák. Ez az oktatás mellett magában foglalja a tanáraink által kiadott jegyzetkönyv, valamint az elektronikus feladatlapok ellenértékét is. A jegyzetkönyv tartalmazza az adott tanév összes magyar és történelem emelt szintű szóbeli érettségi kidolgozott tételeit. Egy történelem mintatétel megtekinthető itt, magyar mintatétel pedig itt.

 

ELÁLLÁS, LEMONDÁS

Ez a felhívás ajánlatnak minősül, a jelentkezés elküldése az ajánlat elfogadásának számít, és fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjat számlánk kézhezvételét követően a számlán szereplő határidőig kérjük átutalni! A képzésen való részvétel elengedhetetlen feltétele a részvételi díj fizetési határidőig történő kiegyenlítése. Lemondást csak írásban fogadunk el a képzést megelőző 3. munkanapig. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50%-át kiszámlázzuk. Amennyiben írásbeli lemondás nem érkezik a képzés megkezdéséig, a teljes részvételi díj kiszámlázásra kerül.

Jelentkezés 2024. augusztustól.

A változás jogát fenntartjuk!