Kedves Érdeklődők!

A Gradus ad Facultatem a Pázmány Jog- és Államtudományi Karán 2011 óta működő hallgatói szervezet, mely azért jött létre, hogy a történelem vagy magyar érettségire készülő gimnazistáknak segítséget nyújtson a minél sikeresebb felkészüléshez.

Ősztől tavaszig zajlik tanfolyamunk, melyen a kéthetente ismétlődő alkalmak során a szervezetünk tagjaiból és egyetemünk oktatóiból álló tanári csapatunk előadásai vezetik végig az érettségizőket a középiskolai tananyagon. Tavasszal, az érettségi előtti „hajrában” tartjuk négynapos, intenzív felkészítőnket: a Gradus Tavaszi Táborát. Ennek során kifejezetten az érettségi követelményre koncentráló előadássorozattal várjuk a résztvevőket, akik az utolsó napon írásbeli és szóbeli próbaérettségin tesztelhetik tudásukat. Diákjaink továbbá kézhez kapják az évről-évre frissülő jegyzetkönyvünket, amely az általunk kidolgozott érettségi tételekkel segíti a tanulásukat. A munkánkkal egyszerre igyekszünk ismételni és kiegészíteni a középiskolai tananyagot, és olyan tapasztalatokat átadni a végzősöknek, melyek minket is segítettek az egyetemi felvétel elérésében.

A tagsággal járó feladatokból mi magunk is épülünk. Folyamatosan frissen tartja, sőt bővíti a magyar- és történelemtudásunkat, ezen túl olyan kihívások elé állít, melyek megtanítanak csapatban, egymásért dolgozni, vagy épp magabiztosan fellépni idegen hallgatóság előtt .

A Gradus tagjait nem csupán a közös munka köti össze, hanem összetartó baráti társaságot is alkotunk. Rendszeres csapatépítő programjaink (disznóvágás, evezés, biciklitúra, borkóstoló), nyaranta ismétlődő több napos közös táborunk, a határon túli magyar közösségek megismerését célzó honismereti túránk, a mindennapi közös kávézások és beszélgetések kovácsolnak összetartó közösséggé. A gradusosok bármikor számíthatnak egymásra, legyen szó a tanulmányokról vagy épp a szórakozásról.

Várunk minden érettségire készülőt sok szeretettel tanfolyamainkra és táborainkba!