Telders Nemzetközi Jogi Verseny

A Hágai Nemzetközi Bíróság és a Leideni Egyetem közös szervezésében Hágában évente megrendezik a hagyományos Telders Nemzetközi Jogi Versenyt [Telders International Moot Court Competition]. E viadalban Európa valamennyi országából érkeznek a nemzetközi közjogban járatos fiatalok. Az egyes országokat egy-egy 4 fős csapat képviseli. 2000 februárjában Budapesten került sor a nemzetközi perbeszédverseny regionális döntőjére, amelynek szervezésében Karunk is részt vett. A legjobb eredményt Karunk csapata érte el, így áprilisban kiutazhattak a döntőre.

Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny

2008-ban hazánkban első ízben a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara rendezte meg az Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Versenyt, melynek célja, hogy a joghallgatók valósághű gyakorlati feladatok megoldásával bizonyítsák szakmai tudásukat, találékonyságukat és rátemettségüket.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának hallgatói szép eredményeket értek el ezen a nagyfokú kreativitást és fejlett jogi problémamegoldó képességet követelő versenyen:

2009 Csányi Nikolett II. hely
2010 Kaszián Ábel I. hely

  • Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia

A konferenciát a Környezetvédelmi Minisztérium és az Oktatási Minisztérium kétévente közösen rendezi meg. Diákjaink több alkalommal is sikeresen vettek részt a konferencián.

Hallgatóink eredményei:

    • A VII. OFKD-n (2000-ben) Debrecenben Babai Tamás első helyezést ért el, Koch Tímea pedig különdíjat kapott.
    • A VIII. OFKD-n (2002-ben) a környezet-gazdaságtan, környezetmenedzsment, környezetvédelmi jog szekcióban Stágel Bence első helyezést ért el, hárman pedig - Goda Tamás, Süveges Antal és Zakar Gergely - különdíjat kaptak.
    • A IX. OFKD-n (2004-ben) elért eredményeink: Ujvári Viola első helyezett, Vargha Máté második helyezett, Zsigmond András, Kollár Ádám és Lantos Melinda különdíjasok.

Apáthy-díj

Apáthy-díj
A neves jogtudós, a pesti tudományegyetem hajdani rektora, Apáthy István (1829-1889), akinek személyében az 1870-es évek egyik legnagyobb tekintélyű kodifikátorát, a nemzetközi, a kereskedelmi és váltójog első tudományos művelőjét tisztelheti a hazai jogásztársadalom, szellemi öröksége ápolásának jegyében a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület 2002-től kezdve minden évben pályázatot ír ki.

A pályázatot kiírók szándéka a szerzői jog, és a szerzői joghoz kapcsolódó más jogágak, társadalomtudományok tudományos igényű művelésének elősegítésére, az e terület iránt elmélyült érdeklődést tanúsító felsőfokú képzésben részt vevő egyetemi hallgatók ösztönzésére irányul, akik a kiírás évében elkészített magyar nyelvű szakdolgozataikkal és diplomamunkáikkal indulhatnak a díjért.

A kezdetek óta rendszeresen a pályázat győztesei közé tartoznak Karunk hallgatói is.

2002
Financsek Zsuzsanna: A nemzetközi trendek hatása a filmekre vonatkozó magyar szerzői jogi szabályozás alakulására
Bolla Zsófia: A szoftver szerzői jogi védelme

2003
Bodó Gergely: A mű integritásának sérelme építészeti aspektusban

2004
Dudás Ágnes: A szoftver szerzői jogi védelme

2005
Berta Alíz: A szerzői jogérvényesítés rendje a TRIPS Egyezményben a hatályos magyar és Európai Uniós normatív szabályozásra kitekintéssel
Pogácsás Anett: Szerzői jogi kérdések a televíziózásban - az információs társadalom kihívásai

2007
Schlemmer Tamás: A fájlmegosztás jogi kérdései

2009
Bagoly Andrea: A szerző jogai és azok megsértése esetén igényelhető polgári jogi eszközök, különös tekintettel a kártérítésre

2010
Kósa Lehel István: Az előadóművészi tevékenység jogi védelme
Scholz Ildikó: Eredetiség és átdolgozás a zeneművek körében

2011
Táborszky Bence András: A közös jogkezelés és az azt érintő változások napjainkban (harmadik díj)
Szabó Krisztina Janka: A reklám mint folyamatosan változó szerzői jogi alkotás (tárgyjutalom)

Valóbb Világ Vetélkedő

George Orwell angol író születésének 100. évfordulója alkalmából 2003 őszén nagyszabású vetélkedő zajlott "Valóbb Világ Vetélkedő" címmel, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet szervezésében. A verseny témái Orwell írói és közéleti munkássága, és a XX. századi kommunista diktatúrák voltak.

A verseny első - internetes - fordulójában, amely 2003. október 7-től november 7-ig tartott - határon innen és túlról -, több mint 12 ezren vettek részt. A középdöntőbe 56 versenyző került.

A döntőben, amelyről a Duna TV-ben felvétel készült, a kilenc legjobb versenyző mérkőzött meg egymással. Ez utóbbi két fordulót november 23-án rendezték meg. Karunk V. évfolyamos nappali tagozatos hallgatója, Koppány Gergely László az első forduló és a középdöntő összesített eredménye alapján a legmagasabb, 157 pontos eredményt érte el, és a döntőben első helyezett lett.

Sporteredményeink

A ,,Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója"
2002: Simon Emese (kerékpár sportág)
2003: Simon Emese (kerékpár sportág)
2004: Simon Emese (hegyi kerékpár sportág)
2005: Simon Emese (mountain bike sportág)

Nemzetközi versenyek
2004: Európai Főiskolai és Egyetemi Labdarugó Bajnokság - Karunk labdarúgó csapata részt vett a bajnokságon.
2005: Egyetemi és Főiskolai Labdarugó Világbajnokság - Karunk labdarúgó csapata részt vett a bajnokságon.
2009: XXV. Nyári Universiade - Hegedűs Gábor (vízilabda) 5. hely
2010: Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokság - Szále Patrik Zoltán (férfi K4 1000 m) 3. hely
2011: XXVI. Nyári Universiade - Részt vettek: Horváth Andrea (tőr) és Szabados Kristóf (tőr)

Egyéb eredmények
2004: elsőként alakult meg Karunkon az Ökölvívó Szakosztály, mely a Magyar Egyetemi és Főiskolás Sport Szövetségnél is bejegyzésre került.
2005: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem karok közti (BTK, ITK és JÁK) bajnoksága - PPKE JÁK (kosárlabda és labdarúgás) 1. hely.

Pázmány Néptánc Csoport
A Pázmány Néptánc Csoport 2005 óta rendszeresen fellép kari és egyetemi ünnepségeken és rendezvényeken (pl. Pro Facultate nap, Szülői est). Több alkalommal is öregbítette a Pázmányos hírnevet állami és kerületi ünnepségeken (pl. március 15., Józsefvárosi Napok). Továbbá gyakran részt vesz folklór és táncház találkozókon is.