A segítő beszélgetés egy heti rendszerességű kb. 40-50 perces egyéni konzultáció, ami nem terápia, hiszen a mentálhigiénés szakember nem terapeuta, nem pszichológus és nem pszichiáter. A beszélgetések során a kliens kerül fókuszba, illetve a kérdések, amelyeket hoz magával. A segítő szakember nem mondja meg a kliensnek, hogy mit tegyen, de kérdései, visszajelzései alapján közösen gondolkodik a klienssel a kérdéskörről. A szolgáltatást aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatóink vehetik igénybe.

 • 2-5 alkalmas folyamat
 • konkrét időpont külön egyeztetés alapján (H-P 10:00-15:00 között)
 • szükség esetén online is
 • ingyenes

JELENTKEZÉS

Felhívjuk figyelmüket, hogy a korlátozott kapacitás és a sok jelentkezés miatt nem biztos, hogy rögtön tudjuk fogadni a beszélgetésekre.

Csortán-Szilágyi Anita

mentálhigiénés szakember, pedagógus
csortan-szilagyi.anita(kukac)jak.ppke.hu
+36 (1) 429 7225

Rövid önéletrajz:

 • 2019–          PPKE JÁK: kommunikációs referens és mentálhigiénés szakember
 • 2016–2022  Szónok Születik Retorikaiskola: mentálhigiénés retorikatréner
 • 2016–2019  Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium: pedagógus
 • 2016–2018  SE EKK: mentálhigiénés posztgraduális képzés
 • 2013–2016  ELTE PPK: olasztanári és játék- és szabadidő-szervező tanár MA
 • 2008–2013  ELTE BTK: romanisztika olasz és ügyvitel BA
 • 2006–2022  Magyar Cserkészszövetség: több helyi, regionális és országos ifjúságnevelési projekt- illetve program szervezésében vezető
 • 1998–2022  Magyar Cserkészszövetség: önkéntes

Subert Lilla

pszichológus (BA), Registered Behavior Technician
subert.lilla.rita@jak.ppke.hu
+36 (1) 429 7276
Rövid önéletrajz:
2024–         PPKE JÁK: karriertanácsadó, alumni referens, pszichológus
2023–         Partners Hungary Alapítvány: pszichológia elsősegély tréner mentor
2014–2023 Külföldi Magyar cserkészszövetség: önkéntes
2019–2022 Autism Outreach Inc.: viselkedésterapeuta, RBT
2018–2021 Marymount University: pszichológia BA
2015–2018 Northern Virginia Community College:  általános tudományok szak
2007–2014 Magyar cserkészszövetség: önkéntes


Vélemények hallgatóktól:

Életem során több pszichológusnál jártam már, viszont Anita mindegyikőjüknél többet adott számomra. Rendkívül hasznos útmutatásokat kaptam tőle."

Ancsa a beszélgetések során megmondás helyett segített megérteni a szituációt és magabiztosságot adni magamnak. A pszihológussal ellentétben rugalmasabban tudtam vele kommunikálni a válaszában az egyszerűség dominált. Egyenlő partnerként kezelt az egész folyamat alatt. Ha félsz, hogy jelentkeznél ne bizonytalanodj el, Ancsánál a legjobb kezekben vagy!"

Nagyon nagy segítség volt számomra Steiger Anitával a közös munka! Egy fontos döntés előtt álltam, amikor felkerestem, és mindig is hálás leszek neki azért, ahogy végül döntöttem. Illetve ahhoz is hozzásegített, hogy végre elkezdtem komolyan venni az önismereti munkát, azóta már pszichológushoz járok. Számomra nagyon hasznos és jó élmény volt a munka Anitával!"

Nagyon gyorsan kaptam választ és segítséget megkeresésemre. A beszélgetés során kérdések arra irányultak, hogy én hogyan látom a problémám és ezt a problémát hogyan lehet más szempontból megközelíteni. Hogyan lehet azzal a kihívással együtt élni ami nehéz. Nekem sikerült elfogadom azt a helyzetet, amin nem tudtam változtatni csak azon a szemszögön, amiből megközelítem."

Ancsa szakmai felkészültsége elengedhetetlen volt a záróvizsgára való felkészülésben, nem mellékesen olyan dolgokra világított rá a múltból, amikkel, ha sikeresen foglalkozunk könnyebbé válhat az életünk."

Számos pszichológussal találkoztam már mióta Anitánál részt vettem a segítő beszélgetéseken, de egyik sem volt olyan hatékony mint Ő. Nagyon nehéz időszakomban találtam rá, de jobbkor nem is jöhetett volna. Rengeteg jó tanáccsal látott el, amiket a mai napig betartok. Visszahozta az életkedvem és a motivációm, ami azóta sem múlt el. Az életem számos területén segített. Elsődlegesen a gyász feldolgozásban, a pánikok és a vizsgaidőszak leküzdésében, önmagam megismerésében és egy rendszer kialakításában az életemben. Elképesztően jó alkalmak voltak, mai napig hálás szívvel gondolok vissza. Csak ajánlani tudom!"

Ezek a beszélgetések nagyban hozzájárultak a jövőbeni céljaim elérésének kidolgozásában, abban, hogy milyen módszerrel, meggyőződéssel tudom megvalósítani azt, ami számomra fontos. Nagyon sok segítséget kaptam, amiért hálás vagyok és köszönetemet szeretném kifejezni, hogy ezek a beszélgetések megvalósulhattak."

Ancsával nagyon jó volt dolgozni, mivel teljesen hagy kibontakozni és úgy reagál, hogy nem bánt meg. Nekem ezek a beszélgetések több héten át a kedvenc napjaim közé tartoztak. Olyan volt ez mint egy kis “safe place” ahová alig várod, hogy menj és mesélj, mert nincsenek rossz szavak. Nem ítélnek el azért aki vagy, hanem Ancsa segít jobb emberré válni és elindítani egy úton, hogyan tudod megismerni magad és leküzdeni a belső gondokat."

Sokat segített, hogy elmondhattam mi nyomja a lelkem, ez megkönnyebbülést is jelentett és kimondás után jobban átláttam a dolgaim. Megnyugtató volt a légkör, biztonságban éreztem magam, megnyílhattam."

Amikor jelentkeztem még nem teljesen tudtam hogyan is tudnék bármit is változtatni, viszont nagyon szétesve és rosszul éreztem magam. A segítő beszélgetések hatására sikerült kigobozni több dolgot az életemben, ami miatt jobban tudtam teljesíteni az iskolában és azon kívül is. Segített leküzdeni az alvászavarom, és nyugodtabb voltam nap közben is. Nagyon hálás vagyok, hogy ezeken túl tudtam jutni."