PPKE JÁK ösztöndíj pista diákoknak

2013.06.21.

A Lósy Imre Alapítvány – együttműködve a Piarista Alapítvánnyal és a PPKE JÁK-kal – pályázatot hirdet a PPKE JÁK jogász osztatlan mesterképzési szakára jelentkező piarista diákok számára, a következő feltételekkel:

A pályázat benyújtására az jogosult, aki
a) a 2012/2013-as tanév tavaszi félévében valamely magyarországi piarista középiskolában érettségizett,
b) a 2013. évi felvételi eljárásban első helyen a PPKE JÁK osztatlan jogász mesterképzési szakát jelölte meg, és azon utólag nem változtatott, vagy a PPKE JÁK osztatlan jogász mesterképzési szaka utóbbi érvényes sorrend-módosítás révén vált első helyen megjelölt képzéssé,
c) a felvételi eljárásban legalább 400 pontot elért és a PPKE JÁK önköltséges jogász osztatlan mesterképzési szakára felvételt nyert,
d) családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem éri el a 100.000,- Ft-ot,
e) pályázatához mellékeli azon piarista középiskola igazgatójának ajánlását, amelyben érettségizett.

Az ösztöndíj elnyerésének feltétele továbbá, hogy
f) a pályázó utolsó négy középiskolai féléve osztályzatainak számtani átlaga alapján a pályázók rangsorának elején álljon (ha több pályázó azonos átlaggal rendelkezik, közöttük sorsolás dönt),
g) a pályázó a sikeres felvételi eljárás eredményeként a PPKE JÁK önköltséges jogász osztatlan mesterképzési szakára a 2013/2014-es tanév őszi félévére beiratkozzon és aktív félévre bejelentkezzen.

Az ösztöndíj összege négy tanulmányi félév időszakra félévenként 50.000,- Ft/fő, amelyet összesen legfeljebb két pályázó nyerhet el.

Az odaítélt ösztöndíj folyósítása megszűnik, ha az ösztöndíjban részesülő hallgató – a PPKE Tanulmányi és Vizsgaszabályzata alapján számított – összesített korrigált kreditindexe tanév végén nem éri el a 4,00-ás szintet.

Az ösztöndíjat elnyert hallgató a hallgatói jogviszonyának egy tanévet meg nem haladó szünetelése esetén az ösztöndíjra jogosultságát nem veszíti el, azonban a szünetelés alatt az ösztöndíj nem folyósítható. A hallgatói jogviszony egy tanévet meghaladó szünetelése az ösztöndíj elvesztését vonja maga után.

A végleges pályázat benyújtásának határideje: 2013. szeptember 15. Cím: Lósy Imre Alapítvány, 1088 Budapest, Szentkirályi u. 28. (Postai úton kell benyújtani!)

A pályázati űrlap letölthető itt (ezt kell 2013. szeptember 15-ig benyújtani).

A pályázatokat a Lósy Imre Alapítvány 2013 szeptemberében, a beiratkozásokat és az adott félévi bejelentkezési eljárásokat követően bírálja el.

Az aláírt pályázati űrlaphoz a következő mellékleteket kell csatolni:

1. A pályázó középiskolai bizonyítványának másolata, amely tartalmazza az utolsó négy félév végi osztályzatokat.
2. A pályázó érettségi bizonyítványának másolata.
3. Annak igazolása, hogy a 2013. évi felvételi eljárásban első helyen a PPKE JÁK osztatlan jogász mesterképzési szakát jelölte meg, és azon utólag nem változtatott, vagy a PPKE JÁK osztatlan jogász mesterképzési szaka utóbbi érvényes sorrend-módosítás révén vált első helyen megjelölt képzéssé (ez igazolható az e-felvételi elektronikus felületén a jelentkezési sorrendet tanúsító oldalnak 2013. július 10. után kinyomtatott változatával, vagy az Oktatási Hivataltól a végleges jelentkezési sorrendről – 2013. július 10. után – kért és megkapott igazolással; egyéb esetben, kétség esetén a Lósy Imre Alapítvány ítéli meg, hogy az első helyes jelentkezés igazolása megfelelő-e).
4. Azon piarista középiskola igazgatójának írásos ajánlása, amelyben a pályázó érettségizett.

Az elkésett, vagy hiányosan benyújtott pályázatokat a Lósy Imre Alapítvány érdemi vizsgálat nélkül

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt