Rektori utasítás

2021.05.13.

A 2020. november 18-án kelt, „A Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézkedési terve a felsőoktatási képzés veszélyhelyzet során történő megszervezéséhez" című 15/2020. rektori utasítást az alábbiak szerint módosítom:

1. A preambulum helyébe a következő rendelkezés lép:
„A 234/2021. (V. 6.) Korm. rendelettel módosított, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben foglalt, a felsőoktatást érintő szabályokra tekintettel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre (a továbbiakban: Egyetem) nézve az alábbi járványügyi intézkedési tervet állapítom meg:".

2. A 2.1. pont helyébe a következő rendelkezés lép:
„2.1. Az Egyetemen az oktatás – ideértve a kontaktórákat és a számonkéréseket, így a vizsgákat és a záróvizsgákat is – főszabályként a digitális oktatás keretei között folyik. Ennek során az oktatók és a hallgatók közötti kapcsolatot személyes jelenlét nélkül, távelérés útján szükséges biztosítani."

3. A 2.4. pont helyébe a következő rendelkezés lép:
„2.4. A doktori képzésben komplex vizsga, kutatóhelyi (munkahelyi) vita és nyilvános vita (nyilvános védés) – a téma szerint illetékes doktori iskola vezetőjének döntése alapján – a résztvevők személyes jelenléte mellett vagy digitális formában, a résztvevőknek a kép és a hang egyidejű közvetítését lehetővé tevő alkalmazás használatával, továbbá a két forma ötvözésével is tartható. Személyes jelenlét mellett megtartott doktori cselekmény esetén különös figyelmet kell fordítani a jelen intézkedési terv 1. címében meghatározott általános védelmi szabályok betartására."

(...)

5. A 3.1. pont helyébe a következő rendelkezés lép:

„3.1. Az Egyetem könyvtárait külső személyek nem, hallgatók (doktoranduszok) és munkatársak azonban látogathatják, a jelen intézkedési terv 1. címében meghatározott általános védelmi szabályok betartása mellett. Az egyidejűleg az olvasóterembe járványügyi szempontból még biztonsággal beengedhető felhasználók számát a könyvtár vezetője határozza meg, aki szükség esetén időpontfoglalási rendszert is bevezethet."

6. A 4.1. pont helyébe a következő rendelkezés lép:
„4.1. Hallgatói ügyintézés elsősorban online formában lehetséges. Amennyiben az adott ügy online formában célszerűen nem intézhető el, az ügyben illetékes szervezeti egység vezetője kivételesen engedélyezheti a hallgató – előre egyeztetett, illetve elektronikus időpontfoglalási rendszer alkalmazása esetén lefoglalt időpontban történő – személyes megjelenését, a rendkívüli higiénés szabályok betartása mellett. A személyes ügyintézés során használt felületek rendszeres fertőtlenítéséről gondoskodni kell."

(...)

11. A 6. címbe a 6.2. pont után beiktatásra kerül a következő 6.3. pont:

„6.3. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon a Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Verseny – a jelen intézkedési terv 1. címében meghatározott általános védelmi szabályok megtartása mellett – a zsűri személyes jelenlétével, a versenyzők online bekapcsolódásával megszervezhető. A zsűri tagjai számára catering szolgáltatás csak nyílt téren, előre porciózott ételcsomagokkal nyújtható."

12. A 9. címbe a 9.4. pont után beillesztésre kerül a következő 9.5. pont:
„9.5. A külföldi kiküldetésre az általános szabályok irányadók azzal, hogy a kiküldetés engedélyezője az engedélyezéskor köteles különös figyelemmel mérlegelni
a) az utazó személy COVID-19 koronavírus elleni védettségét,
b) a konzuli szolgálatnak az érintett országokra vonatkozó biztonsági besorolását és utazási tanácsait, és
c) a megfelelő utasbiztosítás meglétét."

13. Hatályukat vesztik a 10.3.-10.4. pontok.

14. Jelen rektori utasítás 2021. május 13-án lép hatályba.

Dr. Kuminetz Géza
rektor

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt