Sportösztöndíj - Sámuel Laura

2023.03.07.

Sámuel Laura az őszi félév Sienai Szent Bernardin Sportösztöndíj egyik nyertese, szívből gratulálunk!

„A legtöbb, amit a röplabda adott nekem, az maga a közösség."

  • Mióta űzi az adott sportágat?

Tulajdonképpen már 10 éves korom óta röplabdázom, kezdetben még csak az iskolai edzéseken vettem részt, de annyira megkedveltem a sportágat, hogy hetedikes koromtól egy egyesülethez igazoltam, hogy kicsit többet és komolyabban játszhassak, versenyeken is részt vehessek.

  • Mi a legemlékezetesebb élménye az adott sportággal kapcsolatban?

Nem nevezném konkrét élménynek, de a legtöbb, amit a röplabda adott nekem, az maga a közösség. A régi csapatomból kerültek ki mind a mai napig nagyon közeli barátaim, akikkel rengeteg közös emlékünk van az edzésekről, meccsekről. A röplabda az, ami összehozott minket. De ugyanez elmondható az egyetemről is, az itteni első barátaimat gólyaként a közös röpizéseken szereztem.

  • Mi az, amit kevesen tudnak erről a sportágról?

Hogy röplabdás kontextusban a Libero szó nem egy pelenkamárkára utal, hanem egy posztra. :) De komolyra fordítva a szót, talán az nem annyira köztudott, hogy a röpiben mennyire fontos a stratégia: minden játékosnak pontos helye és feladata van a pályán, semmi sem véletlenszerű.

  • Miben segít a sport a tanulmányai során?

Lehet nem hangzik logikusan, de igaz: mentális fáradtság ellen a legjobb módszer a fizikális fáradtság. Egy hosszú, áttanult nap után, az ágyban fekvés helyett kifizetődőbb, ha az ember felhúzza a sportcipőjét és valamilyen testmozgás végzésével kiereszti a fáradt gőzt. Ha ezt valaki ráadásul a barátaival teheti meg, csapatépítő jelleggel, például egy jót röpizve, az még szuperebb! :)

  • Milyen érzés a Pázmány színeiben résztvenni egy sporteseményen?

A Jurista-kupán sokan gólyaként vettünk részt, így friss egyetemistákként talán még nagyobb volt bennünk a bizonyítási vágy, hogy mindent megtegyük azért, hogy a Pázmány csapatai sikerrel járjanak, legyen szó bármilyen sportágról. Emiatt úgy gondolom nagyon motiváló volt a Pázmányos mez viselése.

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt