2019. január: legkülönösebb vizsgaélményem

2019.01.21.
  • Javában zajlik a vizsgaidőszak. Melyik volt a legemlékezetesebb vizsgaélményed?
  • dr. Szakolczai-Sándor Kristóf, jogász, 2013

Elsős jogász hallgatóként Kánonjog 1-ből vizsgáztam Szabó Péternél valamikor a tavaszi vizsgaidőszak közepén. Nagy mellénnyel, de hanyag felkészüléssel a hátam mögött mentem be a megmérettetésre. Nagyon jó eredményeim voltak más tárgyakból abban a szemeszterben, ráadásul azt gondoltam, 6 év egyházi gimnázium után nagy meglepetés nem érhet. Hebegtem-habogtam az egész vizsga alatt, Szabó Péter pedig egy masszív kettest ajánlott a feleletemre. Nem fogadtam el. Teljesen elcsúfítja a bizonyítványom! Ezzel a húzással kényszerítettem magam arra, hogy javítani menjek a vizsgaidőszak végén.

Nem tanultam azonban a hibámból. :) A vizsgaidőszak legeslegvégén, június 27-én (szombaton!) került sor a hírhedt javítóvizsgámra. Reggel az Astoria felé tartva, több strandpapucsos évfolyamtársammal is összefutottam, akik a Déli pályaudvar felé igyekeztek, hogy elérjék a siófoki gyorsat. Teljesen bolondnak néztek, hogy kánonjogi javítóvizsgára igyekszem elegáns öltönyben a kánikulai melegben. Jobban felkészültem ugyan, mint az előzőre, de ez sem volt elég. Szotyori-Nagy Ágnes volt a vizsgáztató, aki megkérdezte: hogy sikerült megbuknom kánonjogból? Előadtam hősies tettemet, de ez sem segített rajtam. :) Szót szó követet.

  • Maga nem egyházi gimnáziumba járt? – kérdezte a Tanárnő, én pedig büszkén kihúzva magam színt vallottam.
  • Persze, hogy igen!
  • Tipikus – mondta -, maguk mindig azt hiszik, hogy a hittan egyenlő a kánonjoggal. Pedig ez nagy tévedés. Egy masszív kettest meg tudok Önnek ajánlani. Kellemes vakációt kívánok!

Megsemmisülve bandukoltam a metrómegálló felé. Alázatot ugyan tanultam az esetből, de ott abban a pillanatban csak Shakespeare örökbecsűje csengett folyton a fülemben: „Sok hűhó semmiért!”

A nyár végérvényesen beköszöntött!

 

Neked mi volt a legemlékezetesebb vizsgaélményed? Oszd meg velünk kommentben!

 

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt