2019 szeptemberétől online kérhető a részletfizetés

2019.07.24.

Az eddigi papíralapú fizetési kedvezményigénylést idén szeptembertől felváltja az elektronikus verzió. Fizetési kedvezményért az a hallgató folyamodhat, aki:

  • a kérvény leadásának félévére aktív státusszal bejelentkezett
  • pénzügyi státusza önköltséges

Fizetési kedvezménykérelem a bejelentkezési időszak kezdetétől a bejelentkezési időszak utolsó napján 23:59-ig nyújtható be a Neptun rendszeren keresztül. A határidő elmulasztása jogvesztéssel jár, késedelmes leadásra nincs lehetőség. A leadott kérvények javítására, módosítására, hiánypótlásra nincs lehetőség.
Fontos még, hogy az önköltség átvállalása harmadik fél számára és a fizetési kedvezmény együtt nem vehető igénybe.

 

A kérvény leadása

  1. A kérvény leadására a Neptunban az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt az „510 vagy 510-S Részletfizetési-, fizetési haladék iránti kérelem" megnyitásával van lehetőség.
  2. A kérvény kitöltése során a kérvényező a 'Részletfizetési kérelem' vagy a 'Fizetési haladék iránti kérelem rádiógomb bejelölésével választ egyet a kérvénytípusok közül közül; majd kitölti a szabadszöveges indoklás mezőt. Egy kérvénytípust lehet és kell választania. A kérvénytípus kiválasztását követően az adott kérvénytípushoz (kedvezményhez) tartozó, HTJSZ szerinti önköltség befizetési határidő megjelenik a felületen.
  3. Az 'Indoklás' mező töltése kötelező, e nélkül nem lehetséges a kérvény leadása. Hibaüzenet figyelmeztet az indoklás hiányára. A 'Csatolmány' gomb az indoklás beírásával válik aktívvá; de a csatolmány nem kötelező. A nyilatkozat („Az intézményi szabályzatokban és a tájékoztatóban foglaltakat megismertem és tudomásul veszem.") kötelező elfogadására szintén hibaüzenet figyelmeztet, annak elmaradása esetén.
  4. Kitöltés után a 'Következő' gomb megnyomása, majd az előnézeti oldalon a 'Kérvény leadása' gomb megnyomása indítja a leadást. A leadás sikerességéről visszajelző üzenet tájékoztat, pl. „A(z) 510 Részletfizetés/22 kérvény leadásra került.".
  5. A kérvény leadottnak tekinthető, ha 'Ügyintézés' státuszba került; melynek ellenőrzésére a hallgatónak az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt a 'Leadott kérvények' fülön van lehetősége.
  6. A kérvény eredményéről a hallgató Neptun üzenetben kap tájékoztatást.

A kérvény benyújtásához szolgáltatási díj fizetési kötelezettség nem kapcsolódik.

 

További hasznos dokumentumok

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt