Erdélyi jogesetmegoldó tábor

2018.05.04.

Erdélyi jogesetmegoldó táborban jártak hallgatóink

 2018. május 4–6. között az Erdélyi Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete által első alkalommal került megrendezésre a „Jog a gyakorlatban" című hallgatói szakmai tábor és jogesetmegoldó verseny, melyen Karunk két csapattal képviseltette magát.

A versenyen hat hazai jogi kar (PPKE, KRE, SZTE, PTE, ME, DE) mellett az Erdélyi Sapientia egyetem hallgatói mérettetek meg egymással büntetőjogi és polgári jogi szekciókban.
A háromnapos verseny részeként a hallgatóknak először írásban kellett megoldaniuk számos – büntetőjog esetében 10, polgári jog esetében 5 – jogesetet, melynek során a magyar jog szerint kellett értékelniük és feldolgozniuk a versenyfeladatokat. Az írásbeli forduló után másnap a csapatoknak szekciónként szóban is be kellett mutatniuk megoldásaikat, mely után az egyetemek oktatóiból álló zsűri értékelte mind az írásbeli, mind a szóbeli teljesítményüket.
A szakmai tábor keretében a résztvevők tudományos előadást hallhattak Dr. Veress Emődtől, aki a 20. századi Erdély magánjogi fordulópontjait, valamint a Bolyai Tudományegyetemen végzett jogászképzés múltját mutatta be, filmvetítéssel egybekötve, valamint kiránduláson vehettek részt, mely során Torockóra és Gyulafehérvárra látogattak el.
A versenyen mindkét Pázmányos csapat különdíjban részesült, a polgári jogi csapat tagjai Badacsonyi Katalin Tegza, Kozma Beatrix és Várkonyi Krisztina voltak, a büntetőjogi szekcióban pedig Fehér Viktória, Galambosi Gábor és Hurtony Alexandra képviselte egyetemünket.
Gratulálunk a résztvevőknek, és köszönjük a felkészítő és kísérő oktatók áldozatos munkáját!

 

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt