FELVÉTEL doktori (Ph.D.) képzésre

2013.05.13.

Felvételi hirdetmény 

A képzésben való részvétel feltételei:

a.) hazai egyetem állam- és jogtudományi karán egységes, osztatlan jogászképzésben szerzett, legalább „jó" minősítésű („cum laude") egyetemi szintű jogász diploma/oklevél; A „rite" diplomával rendelkező felvételizőket, abban az esetben lehet felvenni a doktori képzésbe, ha a diploma megszerzésétől 3 év eltelt.

b.) külföldi egyetem állam- és jogtudományi szakirányán szerzett és nem honosított, vagy nem állam- és jogtudományi egyetemi végzettséggel rendelkező pályázó felvételi pályázatának elfogadásáról a Tanács dönt. Külföldön szerzett oklevelet a jelentkezés előtt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kell elismertetni;

c.) záróvizsgát tett egyetemi hallgatók jelentkezéskor csatolják a tanulmányi osztály igazolását. A felvételi döntés esetükben feltételes. A „jó", illetve „cum laude" minősítést el nem érő oklevél a feltételes felvételt érvényteleníti;

d.) két élő, a tudományos kutatás körében alkalmazható idegen nyelvből szerzett C típusú vagy azzal egyenértékű középfokú nyelvvizsga. Indokolt esetben - különösen a választott kutatási területre tekintettel - a Tanács a DI Felvételi Bizottságának javaslatára elfogadhatja az egy élő és egy holtnyelvből C típusú, vagy azzal egyenértékű középfokú nyelvvizsgával rendelkező pályázó felvételi pályázatát is;

e.) egészen kivételesen a Kari Doktori Tanács engedélyezheti egy középfokú C típusú nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű nyelvvizsgával történő felvételt azzal, hogy az abszolutórium megszerzéséhez a másik középfokú C típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga meglétének igazolása feltétel.

A képzés módja (és díja):

  • nappali tagozatos hallgatói jogviszonyban, állami ösztöndíj mellett;levelező tagozatos önköltséges hallgatói jogviszonyban;
  • a képzés díja: 90.000.- Ft/félév
  • az egyéni képzés keretében végzett doktori tanulmányokhoz lásd a Kari Doktori Szabályzat 20. §-ának (2.) pontját a Doktori Iskola honlapján. (www.jak.ppke.hu)

 

A jelentkezéshez szükséges mellékletek:

  1. adatlap; (WinWord dokumentum)
  2. szakmai életrajz;
  3. a felsőfokú tanulmányok lezárását igazoló diploma/oklevél másolat(ok);
  4. az idegen nyelvi ismereteket igazoló diploma/oklevél másolat(ok);
  5. tanszéki fogadónyilatkozat; (WinWord dokumentum)
  6. a kutatási terv vázlata
  7. a felvételi eljárás díjának (9.000.- Ft) befizetéséről szóló igazolás (OTP 11707024-20433873)

 

A jelentkezés módja és határideje:

A pályázatokat levélben, vagy személyesen, a

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Doktori Iskola Titkárságán,

Szalainé Szikszai Krisztina doktori ügyintézőnél III. emelet, 305. szoba

lehet benyújtani 2013. június 25-ig.

A jelentkezők felvételéről - a beadott pályázati anyagok és a június 27-én esedékes szóbeli felvételi beszélgetés alapján - a Felvételi Bizottság javaslatára a Kar Doktori Tanácsa dönt.

A jelentkezéssel és a felvételi eljárással kapcsolatos további részletes információk, valamint a szükséges nyomtatványok letölthető változata a Doktori Iskola honlapján (https://jak.ppke.hu/jog-es-allamtudomanyi-doktori-iskola/adminisztracio/felveteli-hirdetmeny) érhetők el.

Információ: a 4297-291 közvetlen telefonszánon.

A Doktori Iskola Koordinátorának, dr. Frivaldszky Jánosnak (tanszékvezető, egyetemi docens) fogadóórája: péntekenként 9:00-11:00 között.

Helyszín a Doktori Iskola (tel.: 4297-291) vagy a Jogbölcseleti Tanszék (tel.: 4297-229).

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt