Húsvéti üdvözlet

2020.04.09.

Az első hónap
(2020 húsvétján)

Kedves Hallgatók és Oktatók!
Kedves Munkatársak!

Április 12-én letelik a veszélyhelyzet első hónapja. Március közepén nem kis izgalommal fogtunk hozzá az Egyetem működésének gyors átalakításhoz, a távoktatás bevezetéséhez. Ha ezt nem is sikerült minden elemében tökéletesen megvalósítanunk, a félév eredményes lezárása előtt nincs akadály. A siker pedig a hallgatók, oktatók és az adminisztratív hátteret biztosító munkatársak közös munkájának eredménye. Mindenkin látható, hogy nem a problémák felsorolására, hanem azok megoldására törekszik.

Emberi számítás szerint a veszélyhelyzetnek még második és harmadik hónapja is lesz, s a tanévet eme kivételes körülmények között kell lezárnunk. Abban viszont bízhatunk, hogy szeptemberben már normális viszonyok között találkozunk, s a megszokott életvitelünk szerint kezdhetjük az új tanévet. Idén végző hallgatóink pedig normális körülmények között kereshetik első munkahelyüket. A diplomák átadásának módját a pillanatnyi helyzet fogja meghatározni, de biztos vagyok benne, hogy ezt is megoldjuk.

Itt a tavasz, rügyeznek a fák, nyílnak a virágok, talán egyre nehezebb otthon maradnunk. Azonban továbbra is nagyon kérek mindenkit, hogy az állami és egyetemi előírásokat maradéktalanul tartsuk be, ez mindannyiunk közös érdeke. A polcról le lehet venni a harmadik és negyedik könyvet is, de a sajátjaimat már nem írom meg, nehogy valamiféle könyvterjesztőnek tűnjek. Pázmányos vagyok, otthon maradok!

Az állami hatóságok az egyetemi zárlat pontos dátumát közegészségügyi adatok elemzéséből határozták meg. Ezt a levelet azonban éppen Húsvét vasárnapján írhatom Önökhöz. Sokan gondolhatnák, hogy ez véletlen, de nem így van: „Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását." (Péld 16,9) Ez egy üzenet számunkra: ne búslakodjunk, ne féljünk, a feltámadás napja van, örüljünk és vigadjunk.

„Angyal kiáltá a Kegyteljesnek: / Legtisztább Szent Szűz, örvendezz! / És ismét mondom: Örvendezz, / mert Fiad föltámadt, harmadnap a sírból! / A holtakat föltámasztá, / emberek, vigadozzatok!"

„Feltámadás napja van, világosodjunk fel ezen ünnepéllyel,
és egymást mint testvérek öleljük. A feltámadás által gyűlölőinknek is bocsássunk meg, és így énekeljünk:
Feltámadt Krisztus halottaiból, legyőzte halállal a halált és a sírban lévőknek életet ajándékozott!"

Áldott húsvéti ünnepeket kívánva:

Szabó István
dékán
PPKE JÁK

 

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt