Karácsonyi dékáni üzenet 2022

2022.12.22.


Karácsonyi csend

A nagy dolgok csendben történnek. Elrejtve a világ szeme elől. Az új élet titokban fogan, életünk nagy személyes döntései csendben formálódnak, Isten a csendben érint meg. Jézus Krisztus, a Megváltó megtestesülése csakúgy, mint feltámadása a kíváncsi szemek elől elzártan, titokban történt. Mégis, e két esemény ad valódi távlatot életünknek.

A Megváltó születése is titok, Lukács szerint csak kevés beavatott értesül róla. Miközben mindennapjainkban óhatatlanul hat ránk a felszín csillogása, s nagy erőkkel igyekszünk növelni munkánk eredményeinek láthatóságát, jó elidőzni az istálló rejtekében, a jászol csendjénél. Szemlélni a Titkot, megtapasztalni, hogy Isten a csendben milyen boldogító választ ad életünk legmélyebb kérdésére.

A múlóban lévő esztendő hűséges, kitartó munkáját megköszönve szívből kívánom Karunk minden oktatója, munkatársa és hallgatója számára, hogy karácsonykor töltse be szívünket a szent öröm: Isten annyira szeret bennünket, hogy „valóságos emberré" lett, hogy egészen velünk lehessen.

Komáromi László
dékán

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt