Kenyai elménybeszámoló

2018.11.14.

"Miért épp Kenya? Ez volt az a kérdés amit mindenki megkérdezett, amikor eldöntöttem, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Strathmore Egyetem közötti partnerkapcsolatnak köszönhetően jelentkezek az ösztöndíjas lehetőségre. Mindig is érdekelt Afrika, a kultúra, a gyarmati múlt és végül a kíváncsiságom arra vezetett, hogy belevágtam ebbe az életre szóló élménybe.

 

Strathmore Egyetem jogi karán az első és egyetlen cserediák voltam. Azért írok múlt időben, mert az egyetemi félév július elejétől október végéig tartott. Az oktatási színvonal nagyon magas, a folyamatos csoportmunkák és beadandók egy igazán baráti és közvetlen környezetet alakítanak ki a diákok és az oktatók között. A félév során összesen nyolc tárgyam volt, amelynek egy része kenyai másik része pedig nemzetközi joggal foglalkozott. Érdekes volt látni, a magyartól eltérő jogrendszer működését és belepillantani a gondolkodásmenetébe is.

Jelenleg Burában a Szent József Gyermekotthonban végzek önkéntes tevékenységet három héten keresztül.
Turistaként azt gondolom, bizonyos szintig meg lehet ismerni egy országot néhány nap alatt, azonban ez Kenyával nem így van. Annyira sokrétű és különleges, hogy a kint töltött öt hónap alatt is folyamatosan olyan új hatások érnek, amiket azt hittem, hogy már tudok és hozzászoktam, azonban ez nem így van...
Olykor nehéz és kihívásokkal teli volt ez az öt hónap, azonban nem bántam meg, hogy jelentkeztem, mivel ezeket a kalandokat csak akkor lehet igazán átérezni és megtapasztalni, ha valaki ténylegesen átéli."

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt