Pázmány Futsal

2019.07.30.

 A futsal csapat tagjai is elnyerték a Sienai Szent Bernardin őszi ösztöndíját. Az alábbi leírásból kiderül, hogy megérdemelték.


Csapatunk a tavalyi év után egy igen nagy átalakuláson ment keresztül, hiszen több meghatározó játékosunk abszolvált vagy sikeres záróvizsgát tett, illetőleg néhányan munkájuk és az utolsó év adta nehézségek miatt nem vállalták a szereplést.

Megfiatalodott csapatunk ennek ellenére a legnagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a szezon küzdelmeibe.

Pázmány Sportnap

Rögtön az első megmérettetésen kiderült, hogy rengeteg tennivalónk lesz a szezon során, bár ezt inkább játékunk, mint az eredmények igazolták, hiszen kapott gól nélkül minden meccsen győzedelmeskedve sikerült egy igen foghíjas társasággal is megnyerni a kupát (sorozatban 3. alkalommal). Először játszhattunk gyönyörű új mezgarnitúránkban, amely még az előző tanévi sportmarketingből lett rendelve, de sajnos csak nyárra készült el. Bemelegítésnek tökéletes volt ez a megmérettetés.

MEFOB

A MEFOB küzdelmei igen nehézkesek voltak idén a csapat számára, hiszen 3 fős csoportokban kellett oda-vissza vágós rendszerben lejátszani a mérkőzéseket. Sajnos a mi Szentkirályi utcai termünk nem alkalmas ilyen mérkőzések lebonyolítására, ezért gyakorlatilag ki voltunk szolgáltatva annak az egy egyetemnek, akinek van terme. Jelen esetben ez a Testnevelési Egyetem volt. Mellettük nagy riválisunkkal a Corvinusszal kellett megmérkőznünk a továbbjutásért. Minden meccsen vezettünk, de az elképesztő időpontok miatt fél kerettel és kezdőkapusunk nélkül kellett lejátszanunk a mérkőzéseket. Sajnos így végül egy győzelemmel és 3 egygólos vereséggel zártuk a csoportot. 

Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

Sorozatban 4. alkalommal kaptunk meghívást erre a fantasztikus és egészen egyedülálló tornára, ahová legnagyobb örömünkre sok határon túli magyar csapat is eljutott. Úgy gondolom az is mutatja munkánk nívóját, hogy minden évben meghívásos alapon részt vehetünk ezen a megmérettetésen.
A verseny az elővizsga időszak idején volt, ez nehezítő körülmény volt, de a csapat magja ezúttal is jelen volt, és teljes erővel vetettük bele magunkat a küzdelmekbe. Talán az egyik legerősebb csoportból sikerült 1. helyezettként továbbjutnunk, majd másnap folytattuk a jó szériát és még egy csapatot legyőztünk ezúttal már az egyenes kieséses rendszerben. A legjobb 4 közé jutásért az NB1-es futsalosokkal is megerősített ELTE – BEAC gárdájával kerültünk össze, akik remek játékkal megleptek minket és 2-0 arányban elhúztak a félidőben. A csapat tartását mutatja, hogy félidőben a fejekben rendet téve új erőre kapott a társaság és ellentmondást nem tűrő játékkal, 

Fehér Márk káprázatos cseleivel és megindulásaival 3 perccel a vége előtt már Somogyi Ádám 2-2re mentette az állást egy szemfüles góllal.

A végén az ELTE egy véleményes szabadrúgást kapott, amelyet középre belőve kétszer megpattanva, végül a mi játékosunk lábáról sikerült a kapunkba juttatni és ezzel ők jutottak tovább. Mi pedig -immáron 3. alkalommal az 5. helyet szereztük meg a 24 csapatos tornán. Ez is igen szép eredmény.

Az egész Kárpát-medence 5. legjobb egyetemi csapata, egy kizárólag a JÁK hallgatóiból álló csapat.

 

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság

Talán számunkra (és a többi pesti egyetem számára is) a legnagyobb presztízzsel bíró verseny, amely megköveteli a sportszervezeti hátteret, sportorvosi kartonokat és igazolt játékosállományt. In medias res kezdődött a bajnokság, hiszen rögtön nagy riválisunkkal a tavalyi döntő visszavágóján a BME csapatával játszottuk az első meccset, ahol szerencsés találatokkal, de jobbnak bizonyultak nálunk egy hajszállal. Gyorsan fel kellett ébredni, hiszen óriási harc árán lehetett csak elérni a Final 4-t. A 2. mérkőzésünkön az NKE csapatát vertük egészen parádés játékkal, Somogyi Ádám mesterhármasával 5-1 arányban. Innentől nem volt kérdés, a fontosabb meccseket hozta a csapat (SOTE, ELTE BEAC) és

bejutott a FINAL 4-ba.

Kiemelném Török Balázs gólerősségét,aki defenzívebb játékstílusa ellenére rendre kiváló ütemben érkezett az ellenfél kapuja elé és 6 gólt szerzett a csoportmeccseken.

Talán kicsit elkerült a szerencse, hiszen a sorsolás miatt ott is a BME gárdáját kaptuk, akik az NB1-ből is megerősítve érkeztek a döntőre. Óriási csatát vívtunk, ám ők szerezték meg a vezetést, de Petricskó Márton hatalmas góljával egyenlítettünk. Ám a végjátékban a BME bizonyult jobbnak, akik egyik (NB1es) kiválóságuk Fazekas Bálint elképesztő szólója után megszerezték a győztes gólt és így döntőbe jutottak.

Ezek után szinte azonnal el kellett kezdeni 3. helyért a mérkőzést, ahol a szintén lelkileg teljesen kimerült, az elődöntőt büntetőpárbajban elbukó Semmelweis volt az ellenfél, rá is nyomta a bélyegét a két csapat lelkiállapota a találkozóra, de mi sem bizonyítja jobban a fiúk tartását, hogy felülkerekedtek a szomorúságon és megnyerték a bronzcsatát 3-1 arányban. Kiváló játékot mutatott egész nap, főleg a bronzmérkőzésen szerzett szólógólja miatt és elnyűhetetlen lelkesedésének köszönhetően 

Homoki Márton lett a torna legjobb játékosa.

Érezhető volt a szomorúság a csapaton, de azt gondolom, hogy ezen a szinten játszani olyan csapatok ellen, akik Futsal NB2- NB1-es rutinnal, több edzéssel, rengeteg mérkőzéssel a lábukban érkeznek, igazán hatalmas szívről tesz tanúbizonyságot. Rettentően büszke vagyok a fiúkra és nem győzöm megköszönni a sok szurkolónak, akik végig óriási hangerőn buzdították a csapatot.

Együtt dobogott a JÁK szíve ezen a napon.

 

Jurista Kupa

Egy várva várt esemény, ami több, mint sport.

Nem túlzok, ha azt mondom, esélyesként indultunk neki ennek a kupának és ennek megfelelően igyekeztünk visszaszorítani a szórakozás részét a férfi munka elvégzéséig. Nem mehetek el amellett, hogy micsoda támogatást kaptunk, a lelátó tömve volt a szurkolóinkkal és véget nem érő skandálással segítettek át bennünket a holtpontokon. Ennek megfelelően kezdtük a tornát és a csoportban mindhárom ellenfelünket legyőztük.

Pázmány 2-0 Károli; Pázmány 3-0 Szeged; Pázmány 3-0 Győr

Az esti közös kártyázás és sörözés után egy kiadós alvás következett és reggel már az elődöntő várt a csapatra az igen harapós és helyenként elég agresszív játékot hozó Pécs ellen. A vezetést hamar megszereztük, ám Simonfi Tamás kapusunk kicsit izgalmassá téve a mérkőzést elnézett egy ívelt labdát. A pillanatnyi üzemzavar miatt sem estünk kétségbe és nem kellett sok időnek eltelnie, hogy megszerezzük a 2. és egyben győztes találatot is.

Nagy várakozással néztük a másik elődöntőt és fejben már készültünk legősibb riválisunk, az ELTE ÁJK elleni döntőre. A Szeged szimpatikus csapata azonan nem így gondolta ezt, és nem adta meg az alkalmat, hogy egymás utáni 5. évben is „laposra" verhessük az ELTÉt, 1-0 arányban győzedelmeskedtek a Tisza-partiak.

Így nem maradt más, mint megismételni a csoportküzdelmek alatt látottakat és újra jó játékkal legyőzni Szegedet. A döntő gólt idei egyik gólfelelősünk Somogyi Ádám szerezte. A mérkőzést sajnos félbeszakította egy szerencsétlen sérülés szegedi oldalon, nem is tudtak a csapatok felpörögni, Simonfi Tamásnak kellett egy-két védést bemutatni, de az igazán nagy helyzeteket mi hagytuk ki, izgalmassá téve a mérkőzés végét. Azonban a Szeged igazi gólhelyzetig nem jutott, így

Jurista kupa győztes lett a Pázmány Futsal, 

és Simonfi Tamás a torna legjobb kapusa címet hozta el.

Ezzel keretbe foglaltuk ezt az igen szép szezont szurkolóink legnagyobb örömére.

Közösségünk

Talán minden itt felsorolt eredménynél fontosabb az az összefogás, ami a csapattagokat jellemezte, legyen szó bármiről a sporton át a baráti összejöveteleken keresztül a tanulásig.
Ezzel szorosan összefügg a többi hallgatói szervezettel történő együttműködés is, hiszen úgy érzem a HÖK-TUTOR-FUTSAL trió igazi egységben dolgozott a közös sikerekért.
Azt hiszem,

a csapat és a köré épült közösségékes példája annak, miről szól vagy szólhat egy egyetem, ha többen azon dolgoznak, hogy értéket teremtsenek.

Igazi egyéniségek, csibészek ezek a fiúk, olykor nagyszájú, de a mérkőzés napjain (ide teszem a vizsgákat is...) és a felkészülés során odateszik magukat. Büntetőjogból szép jegyeket kapnak munkájukért, a sportban pedig idén a következőket:

Pázmány Sportnap 1.hely
Mefob csoportkör
KEK 5. hely
BEFB 3. hely
Jurista Kupa 1. hely

A fotók egy részének forrása: elteonline.hu 

A csapat tagjai:
  • Dr. Bálizs Gergő (kapus és régi csapatkapitány)
  • Simonfi Tamás (kapus)
  • Petricskó Márton – csapatkapitány
  • Bagdy Márk
  • Ecker Zalán
  • Fehér Márk
  • Gráfel Vilmos
  • Homoki Márton
  • Lugosi Vilmos
  • Maruzs Bence
  • Pápai Patrik
  • Soha Bálint
  • Somogyi Ádám
  • Stock Szabolcs
  • Tivadar Attila
  • Tóth Olivér
  • Török Balázs

és feltörekvő ifjoncaink:

  • Baumgartner Dávid
  • Ferenc Viktor
  • Dékány Tamás

 

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt