Pázmányos győzelem

2015.05.31.

2014. őszén jelentős változásokon ment keresztül a kari röplabdacsapat, mely nagyban volt köszönhető annak, hogy az egyetemi bajnokság (volt Universitas, jelenleg Sport Pont Bajnokság) szabályait szigorították, így többek között már csak tényleges hallgatói jogviszonnyal rendelkezők vehettek részt rajta. A régi csapat magját végzett hallgatóink alkották, akiknek hiányában nemcsak a csapatot, hanem a péntek esti edzéseket is újra kellett szervezni.

A változásokkal járó kihívásoknak is köszönhetően szoros egységgé vált a társaság, nem csak a bajnokságban résztvevő keret, hanem az egész pázmányos röplabdás közösség. Az SPB II Mix őszi kiírásában is már első helyen állt a csapat, ellenben érdemben kevés mérkőzést tudott lejátszani. A bajnokság tavaszi szakaszában minden mérkőzés lebonyolításra került, amiből egyet sem veszítettünk el, igaz idegenben mindig megizzasztottak ellenfeleink.

Az ELTE elleni döntő mérkőzéssel zárult a szezon, ami előtt még egy ponttal mi vezettünk, de ha az ellenfél nyert volna, akkor jöttek volna a szett-, és pontarány számítások. Ezúton is szeretném megköszönni a mérkőzésre kilátogató több tucat szurkoló lelkes buzdítását, akik 2:2-es állásnál tartották bennünk a lelket, hogy az utolsó játszmát drámai 18:16-ra meg tudjuk nyerni. Az ezüst érmes az ELTE, míg a bronz éremről, pontegyenlőség miatt a szerzett pontok aránya döntött a BGF-PSZF javára a Óbudai Egyetemmel szemben.

Az SPBII MIX Bajnokságot nyert keret tagjai:

Hoffmann Zsolt (csapatvezető)
Dudás Tibor (csapatkapitány)
dr. Fridrich András (szakmai tanácsadó)
Almási Dániel, Czipóth Emese, Csehi Angéla, Feigl Dóra, Geiszelhardt Pál, Lachata Lili, Major Barbara, Szántai Réka, Vraukó Lili

Forrás: http://itelet-pazmany.blog.hu/2015/05/31/egy_ev_kemeny_munka_utan_bajnokok_a_roplabdasaink

Fotó: Herceg Katalin

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt