Segítő beszélgetés

2020.04.02.

A mostanra kialakult koronavírussal kapcsolatos helyzet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem valamennyi hallgatóját, oktatóját, munkatársát fokozott alkalmazkodásra készteti. A távoktatás, távmunka kihívásai, a munka és a magánélet szétválasztása ugyanazon falakon belül, a személyes tér kialakításának nehézségei, a járvány okozta szorongások fokozott feszültséghez, stresszhez vezethetnek. Ezen helyzetek hatékonyabb kezelésében szeretnénk segítséget nyújtani ingyenes szolgáltatásunkkal.

Jelentkezés:

  • Kérjük erre az email címre írjon: pszi.tanacsadas@ppke.hu
  • Kérjük, az üzenet tárgy mezőjében jelölje meg, hogy melyik kar hallgatója, munkatársa (pl.: BTK/HTK/ITK/JÁK stb). A karon belüli tanácsadást a kar megjelölése esetén tudjuk garantáltan elkerülni.
  • A levél szövegében kérjük írja le röviden, hogy milyen problémával kapcsolatban keres támaszt (pl. erős szorongás a félév befejezése miatt, munkaszervezési, napirendi problémák, család és gyermekek napirendje, családi feszültségek fokozódása, rossz alvás, fertőzéstől való rettegés, egyedüllét, társas izoláció nehézségei).
  • Ügyeletes kapcsolattartónk 24-48 órán belül összeköti a megfelelő szakemberrel.

Fontos tudnivalók:

  • Mind a jelentkezéskor megadott adatok kezelése, mind a tanácsadás a PPKE adatvédelmi szabályainak és a pszichológus etika szabályainak betartásával történnek.
  • Önkéntes segítő szakembereink a koronavírussal kapcsolatos problémákkal segítenek megküzdeni online vagy telefonon keresztül.
  • A megadott e-mail címen való jelentkezés időpont egyeztetésre ad lehetőséget, nem jelent azonnali segítséget.
  • A segítségnyújtás időtartama maximum 3-5 alkalom.
  • A segítő beszélgetés nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást. Amennyiben jár pszichológushoz vagy más segítő szakemberhez és a már meglévő tünetei súlyosbodnak, keresse terapeutáját, pszichológusát.

További lehetőségek a segítségkérésre, hasznos weboldalak:

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt