2013. február-március-április

2013.03.26.

Húsvét éjszakán az egész világ minden templomában egy nagy hír hangzik el: az Úr Jézus feltámadott!
Valaki azt mondhatná, hogy ez nem újdonság, és ez igaz; több mint tizenkilenc évszázada hirdetik. De minden más újság gyorsan kiszárad, mint a levelek ősszel, viszont a keresztény újdonság mindig meghatja a szívünket: mindig friss és fiatal marad, frissebb és fiatalabb mint a fölösleges hírek, amikkel minden nap tele van az újság. Mit jelent a húsvét újdonsága? Azt, hogy az élet pozitív, mert az ami vár minket, nem a semminek a sötétsége, hanem az Istennel való örök élet.
Így a keresztény hit központjával találkozunk: a Krisztus feltámadás örömével. Hitünk sajátos tulajdonsága az öröm. Krisztus az ő saját személyében komolyan vette a szenvedést és a halált; a kereszt mégsem cél volt, hanem eszköz. Az elmúlt napokban ismét végigjártuk a keresztutat, de Húsvétkor a halál elmúlik, és az, ami örökké megmarad, a Krisztusban való élet.
Itt van a különbség a keresztény és a nem keresztény ember között: a nem keresztény a szenvedést és a halált – amiket mindenki megtapasztal – hangsúlyozza, a keresztény ember pedig biztos benne, hogy Krisztus feltámadott, és Vele együtt, ő is fel fog támadni. Ez nemcsak a jövőben lesz, mert ha Krisztus feltámadott, akkor ez azt jelenti, hogy itt és most van, nem tűnt el. Most van az a pillanat, amikor kapaszkodnunk kell az Úrba. Ha mi hiszünk, akkor Ő velünk van és mi már részesülünk az Ő feltámadásában.

Alessandro Caprioli atya

Tovább a Hírmondóra

Események

22.
2024. júl.
JAK
Jogászi eskütétel és diplomaátadók (jogász, igig)
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
23.
2024. júl.
JAK
Deák Ferenc Intézet Oklevélátadó
Szent II. János Pál pápa terem (Díszterem)
05.
2024. szept.
JAK
Digitalization of Public Administration in Europe 2024 Budapest – Young research
04.
2024. okt.
JAK
Annual conference on state aid law
14.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
28.
2024. nov.
JAK
Nyílt nap
E1 előadó
További események
szechenyi-img-alt