A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara 1999 óta folyamatosan a legjobb karok között végez a legrangosabb országos tudományos versenyen, ahol a jogi karok legkiválóbb hallgatói mérik össze tudásukat.

2023-as dicsőségfal

Hallgatóink 2001-2023 között elért kiemelkedő eredményeit a mellékelt táblázatban foglaltuk össze.

2001-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karát kérték fel az OTDK megrendezésére az Állam- és Jogtudományi Szekcióban. A találkozón, ahol az egyetemek versenyében Karunk - 6 db I. díj, 10 db II. díj, 6 db III. díj, valamint 11 db különdíj elnyerésével - az első helyet szerezte meg, 224 pályamunkát mutattak be. Az OTDK 24 szekciójában összesen 115 pályamunkát díjaztak.

1999-ben diákjaink két szekcióban is pályáztak:

  • Az Állam- és Jogtudományi Szekció Miskolcon megrendezett konferenciáján 3 első és 3 harmadik helyezést nyert, és így az egyetemek versenyében az ELTE és a Miskolci Egyetem után a nem hivatalos harmadik helyen végzett az akkoriban még csak három évfolyammal rendelkező Karunk.
  • A Közgazdaságtudományi Szekció gödöllői versenyén jogászként két hallgatónk is figyelemre méltó sikert aratott: Nemescsói András és Mácsik Zoltán első helyezést szerzett, továbbá Nemescsói Andrást Pro Scientia Aranyéremmel tüntették ki.